Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunch

ZOETE AARDAPPEL – SWEET & SPICEY

ZOETE AARDAPPEL – SWEET & SPICEY

ZOETE AARDAPPEL – SWEET & SPICEY

 Ik heb één woord voor dit gerecht met zoete aardappel: ZALIG.. Een dikke duim omhoog! Ik maak meestal meerdere zoete aardappels klaar, zodat ik de dag daarna nog een lekkere lunch of avondmaal extra heb.
Tip: je kunt ook de zoete aardappels een dag eerder klaarmaken en de rest van het recept niet. Dan hoef je alleen de laatste stappen nog te ondernemen op de dag zelf. Dit is handig tijdens een werkweek. De laatste stappen kosten slechts een paar minuten tijd. En je hebt minder kans dat je vingers verbranden tijdens het uitlepelen van de zoete aardappel!;-)

 

INGREDIËNTEN (1 persoon, vegetarisch)

Vitastic | Recept | Zoete aardappel | Sweet & Spicey | Uit de oven | Lunch | Diner

Vitastic | Recept | Zoete aardappel | Sweet & Spicey

1 ZOETE AARDAPPEL (200-300 GRAM)
2 EL GHEE
SAP VAN EEN HALVE LIMOEN
1 TEENTJE KNOFLOOK
1 RODE PEPER
20 GRAM VERSE KORIANDER
120 GRAM SPINAZIE
1/2 EL MOSTERDZAAD
1/2 EL KORIANDERZAAD
1/2 TL KURKUMA
1/2 TL CAYENNEPEPER
1/2 TL LAOS
1/2 TL CITROENGRAS
1/2 TL KERRIE
1/2 TL GEMBER

 

BEREIDING
Verwarm de oven op 180 graden. Was de zoete aardappel en vet het in met ghee. Verwarm deze 60 minuten in de oven.

Verwarm een eetlepel ghee in de pan op laag vuur en laat hierin de mosterdzaad en korianderzaad poffen met een deksel op de pan.

Pers de knoflook uit en fruit deze hierna in de pan. Snijd de verse peper in kleine stukjes en voeg deze met de overige gedroogde kruiden toe aan de pan.
Was de spinazie en laat deze in de pan slinken. Zet vervolgens het vuur uit.

Haal de zoete aardappel uit de oven en snijdt deze verticaal door midden. Haal met de lepel voorzichtig de aardappel uit de schil en voeg dit toe aan de pan. Maak de schil niet kapot.

Voeg de verse koriander, de limoensap en een scheutje water toe aan de pan. Prak en meng de zoete aardappel, de spinazie en de kruiden met elkaar. Verwarm het mengsel in de pan en schep het daarna de schil. Garneer de gevulde aardappel met verse koriander.

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

 

Vitastic | Recept | Zoete aardappel | Sweet & Spicey | Uit de oven | Lunch | Diner

Vitastic | Recept | Zoete aardappel | Sweet & Spicey

 

2600 Views

Comments (4)

  • Kübra says:

    Wij zijn ‘m nu aan het uitproberen!

    Liefs,

    Kübra en Mehtap

  • nienke veenhuizen says:

    Hmmm lijkt me heerlijk, ga ik zeker eens proberen!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Vitastic | Fenegriek | Voedingsadvies

    FENEGRIEK THEE VOOR AFVALLEN EN MEER!

    FENEGRIEK THEE VOOR AFVALLEN EN MEER! Hebben jullie al van fenegriek gehoord? Fenegriek is een specerij wa...

    Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

    Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 1

    TIPS VOOR HET VOORKOMEN VAN DE WEEKENDKILO’S! Deel 1: Uiteten net zo slecht als McDonalds? Het is maandag...

    Vitastic

    Heldere doelen en dan… actie!

    Heldere doelen en dan… actie! Vandaag wil ik jullie meenemen in het maken van heldere doelen. Door me...

    Vitastic | Kip Pesto Courgette Pasta | Recpt | Lunch | Diner

    KIP PESTO COURGETTE PASTA

    KIP PESTO COURGETTE PASTA, ook vegetarisch lekker! Mijn appartement is inmiddels te vergelijken met het ap...

    Vitastic | Avocado salade | Komkommer, avocado, dille en limoensap | Pegan Proof | Lunch | Snack | Licht diner | Recept | Linda Moser

    PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 2

    PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 2 Inmiddels zie ik vele foto’s voorbij komen ...