Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

ReceptenSnacksVoedingsadvies

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 3

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 3

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s

Deel 3: series kijken & snaaien totdat de zak leeg is?

In plaats van filmavond is het tegenwoordig veel gebruikelijker om een serie aan te zetten. Even via Netflix of een ander medium zetten we een serie aan en komen we voorlopig niet uit de luie stoel of bank. Herkenbaar?  Ik kan zo een hele avond naar Suits of Orange is the new Black kijken, love it!

Één ding is niet veranderd. We willen altijd wat lekkers te snacken hebben tijdens zo’n momentje voor onszelf, of ben ik de enige? haha. Maar om dan meteen een hele zak chips op te eten is uiteraard niet zo gunstig als de zomer nadert en de wens is om een strakke buik te krijgen, of te behouden! 😉

Mijn ervaring: als je te veel op je scherm let (snap ik volkomen met die leuke mannen in ‘Suits’, haha), dan heb je geen aandacht meer voor wat je eet. Ongemerkt eet je veel meer dan goed is voor het lichaam. Uiteraard is het meestal heel erg lekker wat je eet, maar een avond wordt er niet minder leuk op wanneer je hetzelfde eet, maar dan in een normale portie. Onbewust kun je meer dan 1000  kilocalorieën aan eten binnenkregen als je blijft dooreten. En wat dacht je van die extra calorieën door paar glazen frisdrank of wijntjes erbij?

TIPS:

  1. Leg geen zak met lekkernijtjes naast je neer, maar vul een normaal kommetje hiermee. Leg de zak vervolgens uit het zicht mocht je moeite hebben met jezelf beheersen. Voor je het weet is de film nog niet eens voorbij en is de zak al leeg, haha!
  2. Ga je naar de bioscoop? Neem zelf wat lekkers (en gezonds) mee. Dan kom je minder in de verleiding om wat ongezonds te halen als je toch trek hebt. Ik ben nog geen bioscoop tegengekomen met gezonde alternatieven.
  3. Wil je gezond snacken maar je hebt even geen inspiratie? Denk aan een zakje amandelen, een mix van verse aardbeitjes en bessen, rolletjes zalm met kiemgroentes, notenballetjes, stukje suikervrije koek / taart / cake, etc..
  4. Of wat dacht je van zelf gemaakt ijs? 250 gram frambozen, één banaan en een scheutje amandelmelk of kokosmelk in de blender, voeg daarna paar van je favoriete noten en/of wat cacao nibs erdoor. Even invriezen en je hebt heerlijk én verantwoord ijs! Home Made!
  5. Een ander lekker ijs recept: een mix van een handje dadels, één banaan, handje hazelnoten, scheutje amandelmelk en wat koekkruiden. Hiervan heb ik vorige week nog genoten tijdens een avondje Orange is the new black. Ik kwam laat thuis van werk en ik was in de ochtend vergeten om mijn ijs er op tijd uit te halen… Even op de ontdooi stand in de magnetron en ik kon lekker smullen & chillen!
  6. Een fruitsalade kopen? Die zijn vaak niet zonder siroop… Snijd zelf wat vers fruit. Keuze genoeg morgen of vandaag op de markt,
  7. Frisdrank vermijden, maar je bent munt en limoen een beetje beu? Google “Pimp your water“. Ik krijg zo ook altijd veel inspiratie. Frambozen & limoen, blauwe bessen & sinaasappel, aardbei & citroen…

 

Lees hier deel 1 en hier deel 2 voor nog de vorige tips.

Hebben jullie nog andere tips voor lekkere én verantwoorde weekendsnacks? Feel free to share!

Een mooi, stralend weekend gewenst!

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

 

 

773 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat?

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat? Als ik nu mijn koelkast opentrek, ziet het er anders uit dan ...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 1

TIPS VOOR HET VOORKOMEN VAN DE WEEKENDKILO’S! Deel 1: Uiteten net zo slecht als McDonalds? Het is maandag...

Vitastic - Chia Pudding - Banaan & Mango,, incl. matcha

1x Ontbijttip die op zondag al klaar te maken is – Deel 2 – Chia zaad pudding banaan & mango

1x ontbijttip die op zondag al klaar te maken is Speciaal voor iedereen waarbij geldt dat tijd schaars is&#...

Vitastic | Recept | Zoete aardappel | Sweet & Spicey | Diner | Lunch | Linda Moser

ZOETE AARDAPPEL – SWEET & SPICEY

ZOETE AARDAPPEL – SWEET & SPICEY  Ik heb één woord voor dit gerecht met zoete aardappel: ZALIG.. E...

Vitastic

Deel 2 – Meer vitaliteit door om hulp te vragen?

Wist je dat je door om hulp te vragen juist veel meer energie kunt krijgen? In deze blog geef ik een aantal...