Recept: heerlijke chili kip uit de oven!
Vorige week vrijdag stond dit heerlijke ovengerecht voor mij klaar. Ik kwam laat uit werk en ik kon zo bij één van mijn beste vrienden aanschuiven. Met dank aan deze jongeman, Andy, mag ik één van zijn favoriete gerechten met jullie delen. Lekker, pittig en gezond!
CHILI KIP UIT DE OVEN
INGREDIËNTEN (2 personen)
2 KIPPENBOUTEN
4 TEENTJES KNOFLOOK
OLIJFOLIE
KORIANDERPOEDER
2 EL GROF GEMALEN CHILI
SNUFJE NOOTMUSKAAT
1 LAURIERBLAD
VERSE BIESLOOK
TAMARI SAUS (GLUTENVRIJE SOJA SAUS)
100 GRAM ALFALFA
100 GRAM VELDSLA
1 AVOCADO
½ KOMKOMMER
Bereiding kippenbouten
Maak de kippenbouten schoon. Pers 1 teentje knoflook uit. Marineer de kippenbouten met de tamari saus en de fijn geperste knoflook. Dek de kip af met folie en zet de kip in de koelkast. Laat de marinade circa 2 uur intrekken.
Verwarm de oven op 180 graden. Bereid de kip in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 60 minuten.
Bereiding chili saus
Pers 3 teentjes knoflook uit in een steelpannetje en voeg hier een flinke scheut olijfolie, koriander poeder, grof gemalen chili, snufje nootmuskaat, een laurierblad, verse bieslook (in kleine stukjes gesneden) en een flinke scheut tamari saus aan toe. Verwarm 10 minuten deze saus op laag vuur.
Bereiding salade
Was de groentes en snijdt de komkommer in stukjes. Maak 2 borden op met de veldsla, komkommer en alfalfa. Snijd de avocado door midden en haal de pit eruit. Haal met één beweging de avocado uit de schil met behulp van een lepel. Doe dit ook voor de andere helft. Snijdt de avocado in mooie waaiers. Voeg de avocado toe aan de salade.
En dan is het bijna zo ver om te eten…
Haal de kip uit de oven en leg deze op of naast de salade. Giet hierover de chili saus.
Niet knoeien… Dit is véél te lekker om te verspillen!
Enjoy!
Vitastic & Andy
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)