Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Mijn verhaalOntspanningVoedingsadvies

Wat de Starbucks voor mij betekent.

Wat de Starbucks voor mij betekent.

Wat de Starbucks voor mij betekent.

Een blog over Orange Blossem thee en de eerste stappen naar een gezonder assortiment.

Voor de meesten betekent Starbucks een lekkere kop koffie en een zoete en suikerrijke snack erbij, even afrekenen en dan weer gaan. Voor mij betekent Starbucks een moment van opladen en ontspanning. Ik zal jullie vertellen hoe dat gekomen is.

Tot 2013 kwam ik vrijwel nooit bij de Starbucks. Nu ik werk in Utrecht, zijn er al 2 Starbucks zodra ik de trein uitloop. Het was juli 2013 en we hadden een drukke periode op het werk. En wanneer je druk bent en lange werkdagen maakt, raak je vermoeid. Deze dame was net ‘cold turkey’ overgegaan naar een gezonde levensstijl en had koffie afgezworen. En toch liep ik de Starbucks in, die bekent staat om de koffie…

Ik was nieuwsgierig wat ze nog meer hadden bij Starbucks… Want ja, ik zag mij toen toch ooit in New York werken en dan ga je eerst naar de Starbucks om vervolgens met een grote Starbucks beker richting het werk te gaan en daar verder te ontbijten.. Haha, ik heb teveel series gekeken..

Het was rustig en ik ging in gesprek met één van die medewerkers. Zij begon een leuk verhaal over de theetjes die ze hadden, waaronder ‘Jasmin Orange Blossem’. Die wilde ik hebben! Ik hou van de frisse citrusgeur: het heeft wat vrolijks, wat energieks. De eerste slok Orange Blossem tea deed mij al enorm ontspannen en bracht mij een glimlach van oor tot oor. Wat is dit lekker zeg! Ik wist het meteen: DIT IS MIJN NIEUWE FAVORIET!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik overal favorieten van heb, haha. Het is één van mijn stopwoordjes. Net zoals het woord “Absoluut!”. Tijdens de drukke periode op het werk, trakteerde ik mij dus iedere ochtend op een Venti Jasmin Orange Blossem tea. Ik keek er gewoon naar uit, haha!

Niet in New York, maar in hartje Utrecht liep ik dan met de beker in mijn hand, af en toe een slokje, en op het werk vroegen ze: ‘welke koffie heb je?’ ‘Nee Orange Blossem Tea… Dit is mijn nieuwe favoriet… Absoluut!’ zei ik dan met een big smile. Haha, ik zie het mij zo nog zeggen!

Ik haalde de Orange Blossem thee overal waar ik kwam: Amsterdam, Enschede, Praag… Daar liep ik dan, met een smile op mijn face en de thee in mijn hand haha. Deze foto is gemaakt in Praag (december 2014):

Vitastic Starbucks

Vitastic @ Starbucks in Praag, met een Orange Blossem theetje natuurlijk

Helaas heeft Starbucks de Orange Blossem Tea uit het assortiment gehaald, wat ik als groot afnemer van de doosjes en de theetjes uiteraard erg jammer vind. Dus aan Starbucks: geef ons de Orange Blossem tea weer terug!!!

Ik kom er uiteraard nog steeds, maar wel veel minder dan eerst. Starbucks heeft mij nog meer gebracht: dankzij Starbucks ben ik echt van thee gaan houden. Ik kan nu nog enorm genieten van de andere theetjes die ze hebben. En zo had ik ook een Starbucks geluksmomentje deze ochtend in Amersfoort. Uiteraard blijf ik vragen: ‘En, hebben jullie de Orange Blossem Tea ook?’. Het komt nog een keer terug haha, ik weet het zeker!
Gezonder assortiment

Wat ik deze ochtend extra leuk vond om te zien, is dat Starbucks nu ook meer bezig is met het gezonde assortiment. Ze doen enorm veel aan duurzaamheid en ik vind dat het hebben van een gezond assortiment, naast het bestaande assortiment, een mooie nieuwe doelstelling kan zijn. Ze bieden nu nieuwe glutenvrije producten: zakjes notenmix (amandelen, cashew, rozijnen en cranberries) en notenrepen. Ik heb vanochtend de Raw Rasberry & Nut bar mogen uitproberen. Bedankt Corné en Inez, en ook voor het leuke gesprek!

Ik kreeg de tip om deze notenreep te dippen in de thee. De reep smaakte daardoor nog lekkerder! De reep bestaat uit dadels, glutenvrije haver, rozijnen, cashewnoten en gevriesdroogde frambozen. Helaas heeft men ook geraffineerde suikers toegevoegd: vruchtenconcentraat en rijstbloem. Dit zijn de ongezonde ingrediënten. Dit is lijkt mij niet nodig: de dadels maken de reep al zoet en zorgen er met de rozijnen voor dat de ingrediënten met elkaar binden. Wat ik positief vind, is dat deze ongezonde ingrediënten bijna als laatste worden genoemd. Dit bekent dat deze ingrediënten naar verhouding weinig in de reep voorkomen. En eerlijk gezegd, de repen en zakjes noten zijn wel prijzig hoor!

Last, but not least: ik vind dat Starbucks hiermee een mooie stap richting een gezonder assortiment heeft gemaakt. Er zijn nog wat stappen te maken, maar iedere stap is er één.

Nu nog de Orange Blossem Tea terug in het assortiment? 😉

 

Vitastic

Keep The Sparkle Alive

Vitastic Starbucks

Mijn geluksmomentje bij Starbucks

 

Vitastic Starbucks

Het nieuwe assortiment bij Starbucks

1821 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Lunch | Diner | Linda Moser

ZALM TAMARI

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel op zalm. Ik maakte dit gerecht voor het eerst klaar voor een vrien...

Vitastic - Smoothies - Vitaminebommetje

Recept: 2 Smoothies voor een gezonde herfst

Nu de zomer al weer een tijdje achter ons ligt, en de herfst met zijn grijze en regenachtige dagen in volle...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 2

Deel 2: Brunchen of ontbijten en lunchen? Weekend! Lekker slapen totdat je vanzelf wakker wordt, niet haast...

Vitastic - Kikkererwtenpannenkoeke

Recept: Kikkererwtenpannenkoeken, een feestje!

Kikkererwten en daarvan pannenkoeken bakken? Ja dat kan zeker! En ze zijn nog lekker ook! De kikkererwtenpa...

Vitastic Boerenkoolbrood

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes. Boerenkool!

Bonjourno! Een recept voor een broodje met Italiaanse smaken en vol met vitamines van de Nederlandse bodem!...