Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Mijn verhaalOntspanningPublicaties

Keep calm and think positive!

Keep calm and think positive!

Hi lezers!

Heb je wel eens meegemaakt dat je het moeilijk vond om voor een doel te gaan? Het kan over van alles gaan, van klein tot groot. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals op 2 vaste avonden sporten, gezonde gerechten thuis en bij anderen eten, of geen vlees meer eten. Wat dacht je van gewoon ‘nee zeggen’ tegen je baas, of zeggen dat je het er niet mee eens bent. Of heb je een boost nodig om juist eens wel die gave presentatie geven op je werk? Of iemand die altijd heel negatief kan zijn positieve feedback te geven voor hetgeen wat wel goed gaat? En niet te vergeten, zaken zoals gewoon die ene leuke persoon vragen voor een date of je partner wat vaker verrassen met een bosje bloemen en een lief compliment. Deze blog jou vandaag helpen! Een goede eerste affirmatie: If you want something you make it happen.

Allereerst wil ik je uitdagen om na te gaan waarom dit zo belangrijk is. Het is namelijk heel leuk om hierover na te denken, te schrijven of met anderen erover te praten hoe het voelt als jij bezig bent met je doel of je doel haalt. Of probeer het maar eens voor je te zien (visualiseren). Het helpt ook om er hardop over te praten. Als het doelen zijn die jou gelukkig maken verschijnt er waarschijnlijk nu ook een lach op je gezicht!

En dan die criticaster in ons gedachten. Ja ja, die is er ook. Keep calm and think positive. Iedereen heeft er zo één. Dat zijn die gedachten die ervoor zorgen dat je je doel niet haalt. Bijvoorbeeld gedachten over een zak chips of op de bank blijven zitten in plaats van te sporten. Of de criticaster gedachte voor die date ‘hij vind mij vast niet leuk’ of ‘mijn berichtje is niet leuk genoeg’. Of zo’n criticaster gedachte bij het presenteren ‘iedereen gaat zien dat ik zenuwachtig ben’. Het mooie is om te weten: dit is normaal en dit heeft iedereen. Dat verzacht de pijn, hè? Haha, zelfs mensen die schrijven over dit soort onderwerpen hebben dit ook. Oftewel, we zijn allemaal mens en we hebben soms te maken met gedachten die ons helemaal niet helpen. JAK! Weet je wat je kan doen? Gewoon laten, geen aandacht geven. Gewoon laten, laten en nog eens laten. Richt je aandacht juist op je doel. Waar je je aandacht op richt, dat zal groeien. Cool hè?

Door minder prikkels te accepteren in je leven heb je meer tijd om te werken aan jouw positieve overtuigingen, bijvoorbeeld door op te schrijven waarom je datgeen zo graag wil en wat je nodig hebt om dat te realiseren. Je omgeving kan behulpzijn zijn, bijvoorbeeld als er mensen zijn die voor hetzelfde gaan. Stel dat je alleen al in je familie mensen hebt die én mondig én kritiek geven, dan heb je een uitdaging om van bewust te zijn. Dit is dan ook de kans om als persoon nog sterker in het leven te staan. Think positive: wat is het ergste wat er kan gebeuren wanneer je zegt ‘ik hoef jouw kritiek niet te horen. Richt liever die aandacht op iets positiefs. Je helpt mij niet en jezelf niet hiermee. Ik ben volwassen en maak mijn eigen keuzes.’ of ‘ik zou het fijn vinden als we het over andere zaken hebben. Ik heb mijn leven en jij hebt jouw leven’. Verder zou ik het ook gewoon laten zoals het is. Bij deze mensen niet hier tegenin gaan. Dit brengt alleen maar negatieve energie voor jou en die ander. We hebben juist positieve energie nodig in ons leven. Wanneer jij verandert, zal de omgeving ook veranderen. Het wordt steeds makkelijker om voor je doel te gaan.

Een laatste tip: schrijf je doelen op. Het helpt om het ergens op te hangen waar je het dagelijks kan zien. Hetzelfde geldt voor quotes (affirmaties) die helpen met positieve denken. Vandaar de blog: Keep calm and think positive. Een leuke affirmatie ook op te schrijven: If you want something you make it happen. Voelt goed hè, zo’n boost?

Veel succes met jouw doelen!

Liefs,

Linda

3065 Views

Comments (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Salade met Chinese Kool, Bacon en Garnalen

Recept: lunch salade met bacon en garnalen

Het afgelopen jaar is voor mij een ontdekkingstocht geweest op zoek naar gezonder, lekkerder en afwisselend...

Vitastic | Blog | Koffieverslaving

Koffieverslavingen bestaan echt. Een humoristisch verhaal over een koffie junkie XL naar…

Een humoristisch verhaal over een koffie junkie XL naar… deel 1 Ik heb een koffieverslaving (gehad)....

Vitastic

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat?

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat? Als ik nu mijn koelkast opentrek, ziet het er anders uit dan ...

Vitastic | Fenegriek | Voedingsadvies

FENEGRIEK THEE VOOR AFVALLEN EN MEER!

FENEGRIEK THEE VOOR AFVALLEN EN MEER! Hebben jullie al van fenegriek gehoord? Fenegriek is een specerij wa...

Vitastic

Deel 2 – Meer vitaliteit door om hulp te vragen?

Wist je dat je door om hulp te vragen juist veel meer energie kunt krijgen? In deze blog geef ik een aantal...