Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

LunchOntbijtSnacks

Recept: Power dadel ontbijt

Recept: Power dadel ontbijt

Recept: Power dadel ontbijt

Dit recept is héérlijk! Dit is absoluut mijn favoriet aan glutenvrije broodjes tot nu toe. Het broodje is zoet en smaakt naar speculaas. Try!! 😉

Waarom een power ontbijt?

Het ontbijt zorgt voor een lang verzadigd gevoel door de gezonde ingrediënten en de samenstelling hiervan. Een mooie samenstelling van gezonde eiwitten, vetten en koolhydraten. Deze ingrediënten zorgen samen ook voor een enorme energieboost! De dadels en bananen zorgen voor de zoete smaak. Het broodje heeft daarom geen zoetmaker nodig.  Als je ei gebruikt is het broodje wat luchtiger en bevat het naar verhouding ook meer eiwitten voor een verzadigd gevoel.

Een jummie tussendoortje!!!

Één stukje hiervan kun je ook prima als een verantwoord tussendoortje gebruiken. Het is net een ‘speculaaskoek’ en het heeft geen beleg nodig.

Let op:

Het is belangrijk om de dadels minstens 4 uur te weken. De dadels worden zachter en daardoor zijn de dadels veel beter te mengen met de andere ingrediënten.

Vitastic - Power Dadel Brood - Zonder ei

Vitastic – Power Dadel Brood – Zonder ei

Vitastic - Power Dadel Brood - Zonder ei

Vitastic – Power Dadel Brood – Zonder ei

 

RECEPT

INGREDIËNTEN

125 GRAM TEFF MEEL
150 ML GEKOOKT WATER
100 ML AMANDELMELK
350 GEWEEKTE DADELS ZONDER PIT
1 BANAAN
1 EL SPECULAASKRUIDEN
1 EL KANEEL
2 TL (CHILI)PEPER
2 TL BAKING SODA
100 GRAM AMANDELEN
2EL KOKOSOLIE
4 TL GEMALEN PSYLLIUMVEZELS OF 4 EIEREN

BELEG (OPTIONEEL)

TAHIN OF EEN ANDERE NOTEN- OF PITTENPASTA
KOKOSOLIE

BENODIGHEDEN

CAKEVORM
OVEN

BEREIDINGSTIJD

EEN NACHT / 4 UUR + 50 MINUTEN + AFKOELTIJD

Voorbereiding weken

Week de dadels een nacht van te voren of 4 uur in gekookt water.

Bereiding ontbijt

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de bananen in stukjes. Voeg deze alle ingrediënten in de keukenmachine of blender met uitzondering van de amandelen. Mocht het niet goed mengen, voeg een scheut amandelmelk toe.
Leg bakpapier in de cakevorm of vet deze in met kokosolie. Gebruik hiervoor een kwast of een keukendoek.

Hak de amandelen in grove stukken met een vijzel. Meng 3/4 van de gehakte amandelen met het deeg. Voeg het deeg in de cakevorm en strooi het andere deel aan gehakte amandelen eroverheen. Bak het 40 minuten in de oven. Laat het brood afkoelen.

Bewaar het afgedekt in de koelkast.

Varianten

Van dit recept kun je 4 varianten maken:

  • Met fruit en met ei
  • Met fruit en zonder ei
  • Zonder fruit en met ei
  • Zonder fruit en zonder ei

 

Alle varianten zijn inmiddels al gekeurd, inclusief met en zonder het beleg. Wil je het broodje maken zonder het fruit, dan raad ik je wel aan om dit te eten met de notenpasta of kokosolie. Bij de variant met fruit is in principe geen beleg nodig. Het is ook lekker om een stukje brood of koek te dippen in kokos- of amandelmelk.

Enjoy! 😉

 

 

 

Vitastic - Power Dadel Brood Proeverij!

Vitastic – Power Dadel Brood Proeverij!

Vitastic - Power Dadel Brood Proeverij!

Vitastic – Power Dadel Brood Proeverij!

Haha, we hebben inmiddels al veel geprobeerd!
Volgende keer leer ik mijn vriendin Esther dit uiteraard zelf te maken ;-)…

 

 

Vitastic - Power Dadel Brood - zonder ei

Vitastic – Power Dadel Brood – Met ei

Vitastic - Power Dadel Brood - zonder ei

Vitastic – Power Dadel Brood – Met ei

Vitastic - Power Dadel Brood - zonder ei

Vitastic – Power Dadel Brood – Met ei

Vitastic - Power Dadel Brood - Zonder dadel & banaan

Vitastic – Power Dadel Brood – Zonder dadel & banaan

Vitastic - Power Dadel Brood - Zonder dadel & banaan

Vitastic – Power Dadel Brood – Zonder dadel & banaan

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

 

3631 Views

Comments (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic Boerenkoolbrood

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes. Boerenkool!

Bonjourno! Een recept voor een broodje met Italiaanse smaken en vol met vitamines van de Nederlandse bodem!...

Wat betekent balans voor jou? Een pleidooi voor ‘Rust binnen de onrust’ – Deel 2

Deel 2. Wat is balans voor Linda? ** Met dank aan de mooie gesprekken mijn vrienden, familie, (ex) collega...

Vitastic | Recept | Choco Dadel Ontbijtpap | Ontbijtpap | Ontbijt

CHOCO DADELPAP MET NOTEN

CHOCO DADELPAP MET NOTEN Deze ontbijtpap is zeker een aanrader voor iedereen die van chocolade en een crisp...

Vitastic - Auberginerolletjes

3x recepten met aubergine

3x recepten met aubergine Ik zag de rolletjes aubergine staan op het werk en ik was meteen verkocht. Wat za...

Vitastic | Blog | Koffieverslaving

Koffie: de voordelen en nadelen – deel 2

Een vervolg op “Koffieverslavingen bestaan echt. Een humoristisch verhaal over een koffie junkie XL n...