Bonjourno! Een recept voor een broodje met Italiaanse smaken en vol met vitamines van de Nederlandse bodem! Niet minder dan ons eigen boerenkool. Door Arend Burgers.
Dit is een bijzonder broodje. Het gaat groen de oven in en het komt er heerlijk geurend eruit. De geur van de provinciaalse kruiden en de knoflook vullen de keuken tijdens het bakken, en ik vind dat echt genieten.
Voor mij is een bakje koffie met een sneetje van dit broodje een goed begin van de dag. Ik dacht wel boerenkool door je brood, hoe verzint Linda het. Een beetje loco? Haha.
Ik ben het broodje ook eens maken en dacht … jummm! En ik denk dat iedereen die wel van hartig eten houdt, het met mij eens is. Ook lekker als een tussendoortje of een voorgerechtje! Lekker dippen in olijfolie met een beetje zeezout. Jammie!
Veel bakplezier en straks eetsmakelijk! 😉
Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes
INGREDIËNTEN
150 GRAM AMANDELMEEL OF TEFF MEEL, OF MIX HIERVAN
4 TL GEMALEN PSYLLIUMVEZELS OF 4 EIEREN
100 ML AMANDELMELK
3 RIJPE BANANEN
5 RIJPE MEDJOOLDADELS
80 GRAM WALNOTEN OF CASHEWNOTEN
100 GRAM SALADEMIX (POMPOENPITTEN, ZONNEBLOEMPITTEN, PIJNBOOMPITTEN)(tip: bakjes bij de Aldi te koop)
2 EL PROVENCAALSE KRUIDEN
1 EL GEDROOGDE OREGANO
2 TL CAYENNEPEPER OF MEER NAAR SMAAK
3 TL KNOFLOOK
2 TL WIJNSTEENBAKPOEDER
SNUFJE ZOUT
150 GRAM VERSE BOERENKOOL
KOKOSOLIE
BENODIGDHEDEN
CAKEVORM
BLENDER OF KEUKENMACHINE
OVEN
BEREIDINGSTIJD
10 MINUTEN + 60 MINUTEN + AFKOELTIJD
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden.
Snijd de bananen, medjool dadels en boerenkool in stukjes.
Meng alle ingrediënten een beetje voor beetje in de keukenmachine of blender. Bewaar 2 eetlepels salademix voor de garnering. Ik vind de keukenmachine het handigst in gebruik!
Vet de cakevorm in met de kokosolie. Voeg het mengsel in de cakevorm en strooi er salademix overheen. Bak het 60 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen. Bewaar het broodje in de koelkast.
Garnering, optioneel
Een dip in de olijfolie met een snufje zout. Jummmm!!!
Wil je wat anders proberen? Dit ontbijtbroodje is mijn favoriet: Power Dadel Brood.
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive!
Comments (1)
Hij staat nu in de oven. Ben benieuwd, maar het deeg was al lekker ;-),
ik heb mix van amandelmeel, havermout en boekweitmeel gebruikt en de psyliumvezels,