Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

LunchOntbijtSnacks

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes. Boerenkool!

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes. Boerenkool!

Bonjourno! Een recept voor een broodje met Italiaanse smaken en vol met vitamines van de Nederlandse bodem! Niet minder dan ons eigen boerenkool. Door Arend Burgers.

Dit is een bijzonder broodje. Het gaat groen de oven in en het komt er heerlijk geurend eruit. De geur van de provinciaalse kruiden en de knoflook vullen de keuken tijdens het bakken, en ik vind dat echt genieten.

Voor mij is een bakje koffie met een sneetje van dit broodje een goed begin van de dag. Ik dacht wel boerenkool door je brood, hoe verzint Linda het. Een beetje loco? Haha.

Ik ben het broodje ook eens maken en dacht … jummm! En ik denk dat iedereen die wel van hartig eten houdt, het met mij eens is. Ook lekker als een tussendoortje of een voorgerechtje! Lekker dippen in olijfolie met een beetje zeezout. Jammie!

Veel bakplezier en straks eetsmakelijk! 😉

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes

INGREDIËNTEN

150 GRAM AMANDELMEEL OF TEFF MEEL, OF MIX HIERVAN
4 TL GEMALEN PSYLLIUMVEZELS OF 4 EIEREN
100 ML AMANDELMELK
3 RIJPE BANANEN
5 RIJPE MEDJOOLDADELS
80 GRAM WALNOTEN OF CASHEWNOTEN
100 GRAM SALADEMIX (POMPOENPITTEN, ZONNEBLOEMPITTEN, PIJNBOOMPITTEN)(tip: bakjes bij de Aldi te koop)
2 EL PROVENCAALSE KRUIDEN
1 EL GEDROOGDE OREGANO
2 TL CAYENNEPEPER OF MEER NAAR SMAAK
3 TL KNOFLOOK
2 TL WIJNSTEENBAKPOEDER
SNUFJE ZOUT
150 GRAM VERSE BOERENKOOL
KOKOSOLIE

BENODIGDHEDEN
CAKEVORM
BLENDER OF KEUKENMACHINE
OVEN

BEREIDINGSTIJD
10 MINUTEN + 60 MINUTEN + AFKOELTIJD

Bereiding

Verwarm de oven op 170 graden.

Snijd de bananen, medjool dadels en boerenkool in stukjes.

Meng alle ingrediënten een beetje voor beetje in de keukenmachine of blender. Bewaar 2 eetlepels salademix voor de garnering. Ik vind de keukenmachine het handigst in gebruik!

Vet de cakevorm in met de kokosolie. Voeg het mengsel in de cakevorm en strooi er salademix overheen. Bak het 60 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen. Bewaar het broodje in de koelkast.

Garnering, optioneel
Een dip in de olijfolie met een snufje zout. Jummmm!!!

 

Wil je wat anders proberen? Dit ontbijtbroodje is mijn favoriet: Power Dadel Brood.

 

Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive!

handtekening Arend

Vitastic - Bonjourno

Vitastic – Bonjourno – voordat het de oven ingaat

2486 Views

Comments (1)

  • Karin says:

    Hij staat nu in de oven. Ben benieuwd, maar het deeg was al lekker ;-),
    ik heb mix van amandelmeel, havermout en boekweitmeel gebruikt en de psyliumvezels,

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

    Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten!

    Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten! Het is een probleem voor vele ouders: Hoe zor...

    Vitastic - Power Dadel Brood - Met ei

    Recept: Power dadel ontbijt

    Recept: Power dadel ontbijt Dit recept is héérlijk! Dit is absoluut mijn favoriet aan glutenvrije broodje...

    Lola Quinoa - Vitastic

    Lola Quinoa, met recept voor een quinoa groente omelet!

    Lola Quinoa, Quinoa uit Nederland (Incl. recept!) Vandaag mochten we het uitproberen: quinoa van Nederlands...

    Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Over drijfveren, deel 2: Angst

    Deze vraag opende mijn ogen. Wat denk je dat jou drijft in het leven? En vergelijk dat eens wat je daadwerk...

    suiker-heeft-eetgewoontes-en-smaakpapillen-misvormd

    Suiker: de essentiële en de schadelijke suikers – deel 2

    Kunnen wij zonder suiker? Nee. Maar dan heb ik het alleen over de essentiële suikers! 😉 Deel 2: Een bl...