Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Geen categorie

Wat betekent balans voor jou? Een pleidooi voor ‘Rust binnen de onrust’ – Deel 2

Deel 2. Wat is balans voor Linda?

** Met dank aan de mooie gesprekken mijn vrienden, familie, (ex) collega’s en uiteraard het artikel in Flow geschreven! **

Lees hier terug voor deel 1.

Inmiddels heb ik mijn balans gevonden. En het is een balans die bij mij past. Ik wil genieten, ik wil leven, ik wil mijzelf ontwikkelen, maar ik wil ook rust en tijd voor mijzelf. Om een aantal voorbeelden te noemen:

Ik wil op mijn werk leren en mensen helpen met de ontwikkeling, samen naar een deadline toe werken en trots zijn als wij deze gehaald hebben. Ik wil ook op het werk een balans hebben in mijn werkzaamheden: de deadlines & teamprestaties, maar ik wil ook  werken aan mijn persoonlijke thema’s, zoals leiderschap en goede cultuur. Zo probeer ik op een creatieve manier het beste uit mijzelf te halen.

Ik wil tijdens mijn sportmomenten lekker ‘knallen’ om mijn hoofd leeg te maken, om sterker te worden… Of gewoon om te dollen en te laten zien dat een vrouw ook goed op een boksbal kan slaan, haha. Maar ook binnen mijn sportmomenten is er een balans tussen enerzijds cardio en anderzijds krachttraining. En wat dacht je van een balans tussen het energieke, maar ook de meer ontspannende vorm van beweging: salsa, wandelen of fietsen.

Ik wil leven, maar ik heb mijn uren slaap ook hard nodig. Slaap ik te weinig, minder dan 8 of 9 uur? Dan zie ik het gelijk aan mijn huid en merk ik dat ik met minder plezier mijn dagelijkse dingen kan doen.  Haha, een powernap met een maskertje op mijn gezicht is mij niet vreemd!

Ik heb een gezellig klein appartementje hartje centrum, maar als het een zooitje is, komen de muren op mij af. Als er geen balans is in mijn huisje, dan word ik zelf ook onrustig. Dan kan ik plotseling besluiten om 11 uur ’s avonds eerst alles op te ruimen en daarna met een tevreden gevoel mijn bed in te stappen. Ik kan hiervan dan weer een weekje nagenieten, haha.

Mijn appartementje ligt hartje centrum  van Deventer, maar na 200 meter kan ik toch lopen langs het water en bevind ik mij in een oase van rust.

Mijn website: een balans tussen mijn berichten over sport en voeding, maar ook met de diepere thema’s zoals balans wil ik jullie inspireren.  Ik zou niet alleen maar kunnen berichten over sport en voeding. Dat zou voor mij een disbalans betekenen.

En dan heb ik de momenten met mijn vrienden en familie. Deze zijn voor mij ook erg waardevol. Een goed telefoongesprek, maar het liefst zie ik ze face-to-face. En wat ook belangrijk is: een balans tussen geven en nemen.

De vakanties: afgelopen juni was het een ontspannende detox vakantie in Portugal en straks staat mij een energieke reis naar New York te wachten.

FLOW: ‘ZOLANG JE CONROLE HEBT OVER JEZELF IN JE EIGEN OMGEVING, ZIJN DRUKKE PERIODEN NIET ERG’

 True.

Conclusie

In de voorgaande alinea liet ik bewust de worden ‘ik wil’ terugkomen. Zo ben ik namelijk ook ooit begonnen met het werken aan mijzelf. Wat wil ik graag? Inmiddels kan ik daaraan toevoegen: ‘en dat doe ik ook!’. * Trots *

Nu is het tijd om mijn laptop weer dicht te doen. Ik heb vandaag alweer mijn sportmoment gehad en tijdens een wandeling door het park schreef ik deze blog al in mijn hoofd. Ik zat vol met inspiratie. Ik kon het daarom ook niet laten om deze blog te schrijven en nu te posten. Ik had eigenlijk iets compleet anders in gedachten haha.

Maar zoals ik schreef is mijn familie ook heel belangrijk voor mij: tijd om even bij te kletsen! En vanavond? Een rustmoment. Lekker naar de sauna met goed gezelschap om een laatste beetje van de batterijtjes op te laden. Dan kan ik morgen weer extra genieten van een ‘deadline periode’ op mijn werk.

Ik ben blij dat ik mijn balans gevonden heb. Daardoor doe ik mijn dingen, zoals ook het schrijven van deze blog, met een brede glimlach op mijn gezicht. Ik hoop dat ik jullie vandaag weer te hebben mogen inspireren.

Wat betekent balans voor jou?

Wellicht een leuk idee om als energizer op het werk of tijdens een inspirerend ‘borrelpraatje’ hierover met je omgeving in gesprek te gaan. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs,

Linda

 

1305 Views

Comments (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Hans van Eijsden

MISSIE VITASTIC

MISSIE VITASTIC Hi lezers! Welkom op mijn website! Dit weekend is mijn website in de lucht gegaan. Ik heb ...

Vitastic - Detox

Over vasten, sapjes, smoothies & een proeverij

Deel 1: De voordelen en nadelen van vasten & de verschillen tussen smoothies en sapjes.  

Vitastic

Wel of geen snack of suiker tax? Over suikers en de verleiding van de grote merken

Als je mij een jaar geleden had gevraagd wat ik van een eventuele “snack, suiker of snoep tax” ...

Vitastic Starbucks

Wat de Starbucks voor mij betekent.

Wat de Starbucks voor mij betekent. Een blog over Orange Blossem thee en de eerste stappen naar een gezond...

Vitastic | Vegetarische Quinoa Burger

Recept: vegetarische quinoa burger

Via de site Pit&Pit werden wij ook geïnspireerd om een vegetarische quinoa burger te maken. We hebbe...