Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchSnacks

Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2

Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2

Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2

In “deel 1” heb je kunnen lezen hoe dit recept is ontstaan.

Voor mij is dit recept  een ideale PRE-WORKOUT BURGER geworden. Na het eten van dit recept (2 burgers) heb ik energie voor tien voor een fanatieke krachttraining of cardio sessie. Door de combinatie kikkererwten, zalm, alfalfa en rode biet krijg je alle macronutriënten binnen.

Één burger is ook goed als een AFTER-WORKOUT SNACK. Door de combinatie van eiwitten en koolhydraten is de kans kleiner dat je later gaat snaaien. Bij mij werkt het goed om binnen een half uur tot drie kwartier een verantwoorde ‘eiwitten’ bom zoals deze te eten.

INGREDIËNTEN (vegetarisch)
100 GRAM GEDROOGDE KIKKERERWTEN
1 BIET
50 GRAM QUINOA VLOKKEN
50 GRAM HAZELNOTEN
2 EL TAHIN
ALFALFA OF ANDERE KIEMGROENTES
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
OLIJFOLIE

INGREDIËNTEN BELEG (vis)
200 GRAM GEROOKTE ZALM
6 BLAADJES VERSE BASILICUM

BEREIDINGSTIJD:
1 nacht weken + 1 uur koken + 20 minuten bereiden

BEREIDING
Laat de kikkererwten een nachtje weken in ruim water. Spoel de volgende dag de kikkerwten af.

Breng een pan met heet water aan de kook. Voeg de kikkererwten toe en kook de kikkerwten op laag vuur gaar. Dit duurt 1 uur.

Was de biet en verwijder de schil met een dunschiller. Snijdt de biet in grove stukken en maal de biet in de keukenmachine fijn. Voeg vervolgens de kikkerwten, quinoa vlokken, hazelnoten en tahin toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng het met de keukenmachine tot een stevige massa.

Haal de massa uit de keukenmachine en maak er met de handen 6 balletjes van. Druk de balletjes plat en maak er mooie burgers van. Leg de burgers in een grillpan of bak de burgers 10 minuten in de koekenpan met wat kokosolie.

Serveer de burgers met de zalm, basilicum en alfalfa.

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

 

 

 

 

2454 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

suiker-heeft-eetgewoontes-en-smaakpapillen-misvormd

Wat heeft ongezonde, suikerrijke en eenzijdige voeding voor mij als kind betekend?

Wat heeft ongezonde, suikerrijke en eenzijdige voeding voor mij als kind betekend? Een blog over eenzijdige...

suiker-heeft-eetgewoontes-en-smaakpapillen-misvormd

De effecten van suiker. A sugar sweet poison … deel 1

De effecten van suiker. A sugar sweet poison … deel 1

Vitastic - Kikkererwtenpannenkoeke

Recept: Kikkererwtenpannenkoeken, een feestje!

Kikkererwten en daarvan pannenkoeken bakken? Ja dat kan zeker! En ze zijn nog lekker ook! De kikkererwtenpa...

Vitastic | Avocado Salade | Pegan Proof | Recept

PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES?

Deel 4: tips voor meer groentes eten  In deze blog geef ik je een aantal praktische tips om de aanbevolen...

Paleo Courgette Spaghetti met Pesto

Lunchrecept: Paleo Courgette-‘Spaghetti’ met eigengemaakte pesto

Een vrije middag is voor mij een ideaal moment om even wat langer in de keuken te staan. Lekker muziekje op...