Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchReceptenSnacks

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

Op Cooking Friday  kook ik vaak een recept van mij voor vrienden. Deze Cooking Friday ging het anders. In één van mijn favoriete tijdschriften (Flow) kwam ik een lekker recept tegen: ‘Bietenburger’. Burgers kun je namelijk ook maken van groentes, zoals erwten of bieten. Aangezien ik nog een blog wil schrijven over vegetarische burgers, past dit recept mooi in mijn kookplannetjes. Soms wordt een recept alleen niet zoals je zelf gedacht had…

Het recept voor een bietenburger is gemakkelijk om te maken. Na het weken en koken van de kikkererwten duurt het slechts nog een klein half uurtje en dan heb je 6 burgers op tafel. Maar in dit geval dachten wij allebei hetzelfde bij onze eerste hap: “Mwah, mwah… het smaakt wel een beetje droog”. Haha, nee deze bietenburgers waren niet wat, in ieder geval voor ons niet.

Aangezien ik zelf geen ei mag vanwege een intolerantie, hadden we er ook een paar zonder ei gemaakt. Wellicht dat het daar aan lag… Maar nee.. de bietenburgers met ei waren iets minder droog, maar aan het was nog steeds niet succesvol.

We hadden ook een dip gemaakt van (soya) yoghurt en daar werd het al wel wat smeuïger van. En toen kwam mijn geniale ingeving: gerookte zalm. We legden op iedere burger circa 50 gram zalm en een blaadje basilicum. Een nieuwe hap… Jammm!! Dit is het! Dit is preceis wat de burger nodig heeft.  

Weet je hoe deze ingrediënten samen met elkaar smaken?

ALS EEN BAGEL MET ZALM!

Ik heb inmiddels de nieuwe variant vaker gegeten en ben positief gestemd. De burgers kun je in een grote hoeveelheid maken en bewaren in de koelkast. Het is een verantwoord tussendoortje en makkelijk mee te nemen naar het werk.  Het is ook leuk als een feesthapje met een prikker. De bietensmaak is niet overheersend. Met de zalm en verse basilicum is het precies een goede combinatie van ingrediënten.
Ben je benieuwd naar het recept?
Zie hiervoor de volgende update:
“RECEPT: HOE EEN RODE BIETEN BURGER EEN BAGEL MET ZALM WERD…

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

 

2037 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

VITASTIC | NOTEN | FRAMBOZEN | LINDA MOSER

3x tips voor extra vetverbranding

3 TIPS VOOR HET BOOSTEN VAN VETVERBRANDING Voordat ik mijn website gelanceerd had, plaatste ik regelmatig e...

Vitastic Hollandse Oranje Stamppot

Recept: Hollandse oranje stamppot

De dagen worden steeds korter, de wintertijd is ingegaan en buiten gaan de temperaturen langzaam maar zeker...

Vitastic | Avocado salade | Komkommer, avocado, dille en limoensap | Pegan Proof | Lunch | Snack | Licht diner | Recept | Linda Moser

PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 2

PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 2 Inmiddels zie ik vele foto’s voorbij komen ...

Vitastic Boerenkoolbrood

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes. Boerenkool!

Bonjourno! Een recept voor een broodje met Italiaanse smaken en vol met vitamines van de Nederlandse bodem!...

Vitastic Broccoli Detox Soep

Recept: Broccoli detox soep

Ik moet zeggen dat ik vooraf wel een beetje twijfels had over dit recept. Detox? Ik?  Daar heb ik nog nooi...