Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchSnacks

Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2

Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2

Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2

In “deel 1” heb je kunnen lezen hoe dit recept is ontstaan.

Voor mij is dit recept  een ideale PRE-WORKOUT BURGER geworden. Na het eten van dit recept (2 burgers) heb ik energie voor tien voor een fanatieke krachttraining of cardio sessie. Door de combinatie kikkererwten, zalm, alfalfa en rode biet krijg je alle macronutriënten binnen.

Één burger is ook goed als een AFTER-WORKOUT SNACK. Door de combinatie van eiwitten en koolhydraten is de kans kleiner dat je later gaat snaaien. Bij mij werkt het goed om binnen een half uur tot drie kwartier een verantwoorde ‘eiwitten’ bom zoals deze te eten.

INGREDIËNTEN (vegetarisch)
100 GRAM GEDROOGDE KIKKERERWTEN
1 BIET
50 GRAM QUINOA VLOKKEN
50 GRAM HAZELNOTEN
2 EL TAHIN
ALFALFA OF ANDERE KIEMGROENTES
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
OLIJFOLIE

INGREDIËNTEN BELEG (vis)
200 GRAM GEROOKTE ZALM
6 BLAADJES VERSE BASILICUM

BEREIDINGSTIJD:
1 nacht weken + 1 uur koken + 20 minuten bereiden

BEREIDING
Laat de kikkererwten een nachtje weken in ruim water. Spoel de volgende dag de kikkerwten af.

Breng een pan met heet water aan de kook. Voeg de kikkererwten toe en kook de kikkerwten op laag vuur gaar. Dit duurt 1 uur.

Was de biet en verwijder de schil met een dunschiller. Snijdt de biet in grove stukken en maal de biet in de keukenmachine fijn. Voeg vervolgens de kikkerwten, quinoa vlokken, hazelnoten en tahin toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng het met de keukenmachine tot een stevige massa.

Haal de massa uit de keukenmachine en maak er met de handen 6 balletjes van. Druk de balletjes plat en maak er mooie burgers van. Leg de burgers in een grillpan of bak de burgers 10 minuten in de koekenpan met wat kokosolie.

Serveer de burgers met de zalm, basilicum en alfalfa.

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

 

 

 

 

1029 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic

Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Drijfveren, deel 6: jezelf ontdekken!

In de vorige blogs heb ik het gehad over een aantal negatieve drijfveren. Wat zijn jouw positieve drijfvere...

Vitastic

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Deel 3 – Recept: avocado mango ontbijt / lunch

1x Ontbijttip om snel klaar te maken. Deel 3: mango avocado ontbijt / lunch. Speciaal voor iedereen waarbij...

Vitastic | Avocado salade | Komkommer, avocado, dille en limoensap | Pegan Proof | Lunch | Snack | Licht diner | Recept | Linda Moser

PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 2

PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 2 Inmiddels zie ik vele foto’s voorbij komen ...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma

BUIKSPIEREN & OEFENINGEN: THE 62 DAYS BELLY SUMMER CHALLENGE!!! Nog één maand te gaan.

BUIKSPIERENOEFENING: THE 62 DAYS BELLY SUMMER CHALLENGE!!! 1 JULI – 31 AUGUSTUS 2015 DAGELIJKS: 15 MI...