Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchReceptenSnacks

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

Op Cooking Friday  kook ik vaak een recept van mij voor vrienden. Deze Cooking Friday ging het anders. In één van mijn favoriete tijdschriften (Flow) kwam ik een lekker recept tegen: ‘Bietenburger’. Burgers kun je namelijk ook maken van groentes, zoals erwten of bieten. Aangezien ik nog een blog wil schrijven over vegetarische burgers, past dit recept mooi in mijn kookplannetjes. Soms wordt een recept alleen niet zoals je zelf gedacht had…

Het recept voor een bietenburger is gemakkelijk om te maken. Na het weken en koken van de kikkererwten duurt het slechts nog een klein half uurtje en dan heb je 6 burgers op tafel. Maar in dit geval dachten wij allebei hetzelfde bij onze eerste hap: “Mwah, mwah… het smaakt wel een beetje droog”. Haha, nee deze bietenburgers waren niet wat, in ieder geval voor ons niet.

Aangezien ik zelf geen ei mag vanwege een intolerantie, hadden we er ook een paar zonder ei gemaakt. Wellicht dat het daar aan lag… Maar nee.. de bietenburgers met ei waren iets minder droog, maar aan het was nog steeds niet succesvol.

We hadden ook een dip gemaakt van (soya) yoghurt en daar werd het al wel wat smeuïger van. En toen kwam mijn geniale ingeving: gerookte zalm. We legden op iedere burger circa 50 gram zalm en een blaadje basilicum. Een nieuwe hap… Jammm!! Dit is het! Dit is preceis wat de burger nodig heeft.  

Weet je hoe deze ingrediënten samen met elkaar smaken?

ALS EEN BAGEL MET ZALM!

Ik heb inmiddels de nieuwe variant vaker gegeten en ben positief gestemd. De burgers kun je in een grote hoeveelheid maken en bewaren in de koelkast. Het is een verantwoord tussendoortje en makkelijk mee te nemen naar het werk.  Het is ook leuk als een feesthapje met een prikker. De bietensmaak is niet overheersend. Met de zalm en verse basilicum is het precies een goede combinatie van ingrediënten.
Ben je benieuwd naar het recept?
Zie hiervoor de volgende update:
“RECEPT: HOE EEN RODE BIETEN BURGER EEN BAGEL MET ZALM WERD…

 

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

Vitastic | Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm werd’ | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

 

2204 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Vitastic - de beste manier om wakker te worden

Over vasten, sapjes, smoothies & een proeverij – deel 2

deel 2:  een sapjes & smoothie proeverij thuis (met 5 recepten). 

Vitastic | Recept | Choco Dadel Ontbijtpap | Ontbijtpap | Ontbijt

CHOCO DADELPAP MET NOTEN

CHOCO DADELPAP MET NOTEN Deze ontbijtpap is zeker een aanrader voor iedereen die van chocolade en een crisp...

Vitastic - Thaise gele curry met zoete aardappel

Recept: Thaise gele curry met zoete aardappel

Op de website van groene supermarkt Ekoplaza vind je tal van voorbeelden van lekkere, gezonde bekende en mi...

SLA Kookboek

Recept: Thaise Veggie Burgers

Weekend! En dat betekent: kokkerellen! Dit keer Thaise veggie burgers uit het kookboek SLA.

VITASTIC | NOTEN | FRAMBOZEN | LINDA MOSER

WAAROM NOTEN, PITTEN & ZADEN WEKEN?

WAAROM NOTEN, PITTEN & ZADEN WEKEN? Voor optimalisatie van de opname voedingsstoffen! In veel van mijn ...