Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Publicaties

Meer vitaliteit door om hulp te vragen? 

Meer vitaliteit door om hulp te vragen? 

Wist je dat je door om hulp te vragen juist veel meer energie kunt krijgen?
Het kan zijn dat je juist spanning opbouwt in jouw lichaam doordat je geen hulp durft te vragen. Door alleen maar over je hulpbehoefte te praten, kan je al een groot deel van de spanning loslaten! Met de hulp van Arend Burgers gepost! 😉

 

Vroeger…

Vroeger vond ik het ontzettend lastig om mensen om hulp te vragen.
Ik had jaren de wind mee, wanneer zou ik dan geleerd hebben om mijn naasten om hulp te vragen? 

Ik dacht de controle goed over mijn leven te hebben en hield het ook graag ook zo vast. Ik heb nooit gedacht dat om hulp vragen een teken van zwakte is, absoluut niet. Ik hielp juist altijd graag anderen. 

Ik was mij er nooit van bewust dat ik zelf ook wel eens hulp zou kunnen gebruiken, ook al ging dat om een eerste strijkcursus van mijn blouses haha. En als het ging om gezondheidsproblemen, dan wachtte ik liever totdat ik iets meer duidelijkheid had wat er aan de hand was. Raar? Nee, ontzettend menselijk. 

Leer om hulp vragen…

Wat mij geholpen heeft, is alles loslaten en dan een lijstje maken waar je hulp kan gebruiken (wat je zeker weet) en wat nog beter kan gaan (en waar hulp handig zou kunnen zijn). Bespreek dit lijstje ‘gewoon’ met de mensen waar je je veilig voelt. Je beste vrienden, collega’s, familieleden, huisarts, therapeut, sportmaatjes, mensen van de kerk of gewoon de buurman. Zij komen waarschijnlijk met hulpideeën waar jij nog nooit eerder gedacht aan hebt. En geloof mij, het lucht zo erg op om te praten over je hulpbehoefte! De mensen wijzen je niet af of geven je een stempel van zwakte. Het is juist ontzettend moedig, het toont lef. En door het te bespreken met meerdere mensen krijg je verschillende inzichten hoe jij jezelf kan helpen met iets. En mensen vinden het ook leuk om je te helpen, helemaal als ze het niet verwachten en het gaat om hun grootste passie of iets waar zij zelf ontzettend goed in zijn. Tenslotte heb ik zelfs ervaren dat enkele problemen, welke ik eerder hele rare / schaamtevolle problemen vond, helemaal niets is om voor te schamen. Zij hadden dezelfde issues! Wat een inzicht!!!

JE STAAT ER NOOIT ALLEEN VOOR. JE KUNT NIET ALLES ZELF.
Dat is alleen één negatieve gedachte waar je zelf de regie over hebt. 

Ik werd vroeger, en soms nog steeds, gedreven door angst: angst voor teleurstelling, afkeur of een stempeltje. Haha, daarom heeft het jaren geduurd voordat ik mijn beste vriendin vroeg voor een strijkcursus. Ik was bang dat ze het gek zou vinden. OK, ik hou ook gewoon echt niet van strijken… Denk ik. Stofzuigen, OK, koken, GRAAG, maar strijken? Haha, wat heb ik in de jaren een hoge drempel opgebouwd zijn voor het strijken. Nergens voor nodig en ik heb die drempel en die angst ook ZELF vergroot. Het is MIJN NEGATIEVE GEDACHTE waar ik mijn aandacht aan gaf. Alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Het is geen waarheid.

Angsten zijn slechts gedachtes. Het zijn geen feiten, het is geen waarheid wat de angst jou probeert aan te praten!  Bespeur je bij jezelf een negatieve gedachte of een angst, onderzoek het. Vraag jezelf af of het waarheid is. Doe dit heel aandachtig en schrijf dit proces op. Mij helpt dit in het loslaten en verwerken. Misschien jou ook! 

Als je zelf met problemen hebt, helpt het misschien ook om te denken: iedereen heeft zo zijn issues. Waarom zou jij dan geen problemen mogen hebben? Zou jij een SUPER MENS zijn?

En zo kwam ik vandaag dit onderwerp tegen Psychologie Magazine, wat een toeval. Ik heb de test gedaan: Ik heb een neiging om problemen te bagatelliseren. Fijn dat ik dit inzicht heb, dan kan ik hiermee weer verder.

DURF JIJ OM HULP TE VRAGEN?

http://tests.psychologiemagazine.nl/Persoonlijkheid/Test%20hulp%20durven%20vragen

Ik ben benieuwd hoe je de test hebt ervaren!

Vitastic

“Keep The Sparkle Alive”

1125 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic - Detox

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 2 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 2 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties Over waarom een ...

suiker-heeft-eetgewoontes-en-smaakpapillen-misvormd

Wat heeft ongezonde, suikerrijke en eenzijdige voeding voor mij als kind betekend?

Wat heeft ongezonde, suikerrijke en eenzijdige voeding voor mij als kind betekend? Een blog over eenzijdige...

Vitastic - Linda Moser

Tips tegen overeten: eten & de 3 r’s

Tips tegen overeten: eten & de 3 r’s Volgens mij heeft iedereen wel eens een keer last van overet...

Vitastic - Tijdens detox Vakantie

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 1 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 1 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

Vitastic | Gegrilde witlof met peer | 2 personen | Lunch | Diner

Recept: gegrilde witlof met peer

Recept: gegrilde witlof met peer Aangezien ik laatst de vraag kreeg voor recept met witlof – de meesten k...