Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Voedingsadvies

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 2

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 2

Deel 2: Brunchen of ontbijten en lunchen?

Weekend! Lekker slapen totdat je vanzelf wakker wordt, niet haasten om naar het werk te gaan en lekker doen waar je zin in hebt én in je eigen tempo. Zo ziet mijn zaterdag er uit. Vroeger (toen ik jong was, haha), en ik werd laat wakker werd, sloeg ik mijn ontbijt over en wachtte ik wel tot lunch. Herkenbaar?

Het heeft geen zin om 11 uur te ontbijten om vervolgens om 12 of 13 uur te lunchen. Dat dacht ik dan. Alleen wat gebeurde er dan: rond lunch tijd hunkerde ik letterlijk naar eten en at ik alles voor 2 personen weg. Hierdoor was mijn ritme voor de rest van de dag ook verstoort.

Normaal gesproken ontbijt ik rond 7 à 8 uur, wat gevolg wordt door een lunch om 12 of 13 uur, later een snack en ’s avonds avondeten. Maar als ik in het weekend te veel met de lunch had gegeten, sloeg ik mijn snack over en had ik ’s avonds met avondeten weer heel vroeg honger. En als je dan moet wachten, at ik wanneer het eindelijk zover was weer te veel.

Heb je hier ook last van? Dit is uiteraard niet handig als je wat kilo’s wil verliezen of als je op gewicht wil blijven. Vandaar dat ik een aantal handige tips heb om de weekendkilo’s te voorkomen:

  • Zorg altijd dat je ontbijt in weekend, ongeacht hoe laat je opstaat.
  • Voeg eiwitten toe aan jouw ontbijt.
  • Sinaasappel in plaats van jus d’orange.

 

Ontbijten helpt jouw stofwisseling op gang te brengen. Er zijn ook onderzoeken aantonen dat een kop koffie bij het ontbijt de stofwisseling extra boost. Mijn ervaring met koffie is dat ik door koffiedrinken juist geen zin meer heb in ontbijt (ik voel mij al verzadigd door de koffie), waardoor ik later op de dag extra ga snaaien. Dit verstoorde nog meer mijn ritme.

In het weekend heb je vaak meer tijd: kook een eitje voor bij je ontbijt of voeg andere eiwitbronnen toe. Eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van het hongerhormoon ghreline.

Als ik vroeger bij een vriendin bleef logeren, namen de ouders in het weekend tijd om versgeperste jus d’orange te maken. Lekker tafelen met z’n allen, reuze gezellig! Iedereen dronk daarvan gemakkelijk 2 glazen weg bij het ontbijt. Maar niet zo goed zijn al die fruitsuikers. Wist je dat je met twee glazen jus de fruitsuikers van circa 5 à 6 sinaasappels binnenkrijgt? Wellicht een beter idee om gewoon een sinaasappel tijdens het ontbijt te eten?

Drie tips voor damage control!
De vorige tips kon je hier teruglezen.
I hope you like it!

Vitastic
Keep The Sparkle Alive!

1074 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD… Op Cooking Friday  kook ik vaak een recept van mij v...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

Vitastic – Mijn verhaal

Hi lezers, Welkom op de website Vitastic! Als ervaringsdeskundige wil ik jou graag inspireren en motiveren ...

Vitastic - Tijdens detox Vakantie

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 1 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 1 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

TIP: BEWEGEN OP JOUW RUSTDAG VOOR EXTRA SPIERVORMING EN -HERSTEL

Bij mijn vorige updates (Facebook*) heb ik aangegeven hoe belangrijk het is om ook rustdagen te hebben. Dit...

Vitastic - Pompoenbrood

Recept: Happy orange broodje!

Een recept voor pompoenbrood. Voor mij een opnieuw een succes in het herontdekken van alle broodvarianten. ...