Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Geen categorie

Eiwitten & voedingstips – Deel 5: … welke eiwitten ik liever laat staan!

Eiwitten & voedingstips – Deel 5: … welke eiwitten ik liever laat staan!

Deel 5: … welke eiwitten ik liever laat staan! 

Met de vorige tips over de meest gezonde eiwitten, zijn er ook een aantal die minder gezond zijn in vergelijking met de vorige eiwitten. Het is niet zo dat ik ze nooit eet, want bijvoorbeeld tofu vind ik heerlijk! Het is wel zo dat ik deze producten matig. Als ik de keus heb, dan kies ik voor de gezondere eiwitten.

Bij de minder gezonde eiwitten kun je denken aan:

 

1: EIWITPOEDERS
Bij deze poeders is het belangrijk dat ze geen suikers of kunstmatige zoetstoffen bevatten, zoals aspartaam, dexotrose, sucralose en sacharine. Eiwitpoeders met suikers belasten juist het lichaam. Wil je toch eiwitpoeders gebruiken? Dit is de meest gezonde variant die ik tot nu toe ben tegengekomen:

http://www.eiwitpoeder.nl/product/paleo-shake-creamy-vanille/

Ik raad ook zeker het filmpje aan om te bekijken, erg leerzaam! Mocht je andere verantwoorde eiwitpoeders (suikervrij) kennen, dan ben ik erg benieuwd! Wil je dan een bericht achterlaten?


2: ONGEFERMENTEERDE SOJA
Soja is erg gezond, maar het hangt wel af hoe het bereidt is. Wanneer soja niet gefermenteerd is bevat het veel fyto-oestrogenen. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer je teveel vrouwelijk hormoon oestrogeen binnenkrijgt. Bij ongefermenteerde soja kun je denken aan tofoe en sojamelk. Ik schrijf binnenkort nog een stuk over soja.

 

3: KAAS

Wil je afvallen dan raad ik je aan om te matigen met kaas. Kaas bevat veel verzadigde dierlijke vetten en kaas verhoogd het risico op aderverkalking.


4: NIET BIOLOGISCH VLEES
Ik heb al eerder geschreven waarom ik voorstander ben van biologisch vlees. Daarnaast kan je bij niet-biologisch vlees veel hormonen, pesticiden en andere schadelijke stoffen binnen krijgen.

 

5: GEPASTEURISEERDE ZUIVEL
Gepasteuriseerde zuivel heeft dezelfde nadelige effecten als niet-biologisch vlees. Daarnaast bevat zuivel (biologisch of niet biologisch) melkeiwitten die vaak zorgen voor allergieën. Dit wordt ook koemelkallergie genoemd. Dit betekent dat je allergisch reageert op een eiwit uit melk: caseïne. Ten slotte zijn er mensen die geen zuivel kunnen verdragen doordat ze een melkintolerantie hebben. Dit betekent dat het lichaam (de darmwand) te weinig lactase aanmaakt, waardoor je lactose (melksuiker) niet goed kan verteren. Hierdoor krijg je klachten als diarree, opgeblazen gevoel of diarree. Net als bij een melkallergie kun je bij een intolerantie ook erg vermoeid raken.

 

Wil je deel 1 t/m deel 4 nog eens teruglezen? Klik op de onderstaande links:

Deel 1: Meer eiwitten eten is meer afvallen   
Deel 2 Waarom hebben wij eiwitten nodig?
Deel 3: De beste eiwitten!
Deel 4: Nog meer tips over gezonde eiwitten!
Ik hoop dat ik je met deze serie blogs over eiwitten heb kunnen helpen met jouw persoonlijke doelen. Reacties zijn altijd van harte welkom!

 

Vitastic
Keep the Sparkle alive!

2788 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Feeling Vitastic at Vila Mimosa

Back home from Vila Mimosa: my perfect Holiday

Vila Mimosa. 

Vitastic

Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Drijfveren, deel 6: jezelf ontdekken!

In de vorige blogs heb ik het gehad over een aantal negatieve drijfveren. Wat zijn jouw positieve drijfvere...

Vitastic

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 3 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 3 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties Wat betekent deze vak...

Jason Vale

Een juicy lifestyle met Jason Vale!

Afgelopen week maakte ik kennis met de app ‘7 day juice’ van Jason Vale. Het is nu een aantal dagen lat...

Vitastic | Recept | Choco Dadel Ontbijtpap | Ontbijtpap | Ontbijt

CHOCO DADELPAP MET NOTEN

CHOCO DADELPAP MET NOTEN Deze ontbijtpap is zeker een aanrader voor iedereen die van chocolade en een crisp...