Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

ZALM TAMARI

ZALM TAMARI

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel op zalm. Ik maakte dit gerecht voor het eerst klaar voor een vriend van mij die én nog nooit zalm had gehad én nog nooit peultjes had gehad. Haha, dat was een gok! Maar meneer had zijn bordje leeg… Dat was een goed teken. Het recept was voor de herhaling vatbaar.

De laatste keer dat ik dit recept maakte, leerde ik een vriendinnetje koken. Hierover volgt nog een hele leuk blog “Help Esther Koken”. Samen koken met z’n twee is hilarisch… Jullie zullen straks ook lezen waarom. In ieder geval, ‘Zalm Tamari’  is ook door haar goedgekeurd. Hopelijk zijn jullie straks net zo enthousiast!

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Lunch | Diner

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Lunch | Diner

 

INGREDIËNTEN (2 personen, vis)
2 ZALMMOTEN
200 GRAM PEULTJES
75 GRAM QUINOA
1 EL KOKOSOLIE
2 EL SESAMZAADJES
2 EL TAMARI SAUS (glutenvrije soja saus)
3 TAKJES DILLE
PEPER
ZEEZOUT (optioneel)
RODE PEPER(S)
1 TEENTJE KNOFLOOK

BENODIGDHEDEN
1 KOEKENPAN
1 PAN

BEREIDINGSTIJD
1 NACHT WEKEN + 20 MINUTEN BEREIDEN

 
BEREIDING

Voorbereiding: quinoa weken (aangeraden)
Week de quinoa een avond ervoor in warm water.  Lees meer hierover in ‘Waarom noten, pitten & zaden weken’.  Dit is beter voor de opname van voedingsstoffen.

Bereiding quinoa
Spoel de quinoa goed af na het weken en gooi het water weg. Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water in 8 minuten gaar. Laat de quinoa nog 5 minuten afkoelen in de pan. Giet daarna het resterende water eraf.

Bereiding zalm en peultjes
Breng water aan de kook en kook hierin de peultjes 8 minuten op gemiddeld vuur. Giet daarna het water eraf, anders worden de peultjes papperig. Dit is zonde van de smaak en de vitamines.

Verwarm de kokosolie in de pan. Pers de knoflookteentjes uit en fruit deze 2 minuten in de pan. Snijd de rode peper in stukjes en voeg dit toe aan de pan.

Strooi wat peper en zout over de zalmmoten en bak de zalmmoten in de knoflook en de rode peper. Bak de zalmmoten aan beide kanten circa 5 minuten of totdat ze gaar zijn. Bak de peultjes nog 1 minuut mee voor wat extra pittige smaak.

Verdeel de zalmmoten, de peultjes en de quinoa over 2 borden. Strooi de sesamzaadjes over de zalm. Schenk wat tamari saus over de zalm en de peultjes. Maak het gerecht af met verse dille.

Enjoy!

 

Vitastic

Keep The Sparkle Alive!

 

 

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Diner | Lunch

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Diner | Lunch

 

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Lunch | Diner | Linda Moser

Vitastic | Zalm Tamari | Recept | Lunch | Diner

1645 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLA Kookboek

Recept: Thaise Veggie Burgers

Weekend! En dat betekent: kokkerellen! Dit keer Thaise veggie burgers uit het kookboek SLA.

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD… Op Cooking Friday  kook ik vaak een recept van mij v...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Hans van Eijsden

Deel 1 – Het ontbijt. Mijn broodtrommeltje vanaf de basisschool tot en met het einde van de pubertijd.

Een blog over mijn voedingspatroon als kind, tips & recepten voor een gezonder alternatief. Deel 1: het...

Vitastic 20170829 Wok en gestoomde groente

Enjoy the Ride!

Enjoy the Ride! Vandaag had ik een zeer ‘groene dag’ op kantoor. Gefocust met een leuke klus bezig zijn...

Vitastic

Waarderend leven, en gewoon doen!