Als ik ergens gek op ben, dan is het wel op zalm. Ik maakte dit gerecht voor het eerst klaar voor een vriend van mij die én nog nooit zalm had gehad én nog nooit peultjes had gehad. Haha, dat was een gok! Maar meneer had zijn bordje leeg… Dat was een goed teken. Het recept was voor de herhaling vatbaar.
De laatste keer dat ik dit recept maakte, leerde ik een vriendinnetje koken. Hierover volgt nog een hele leuk blog “Help Esther Koken”. Samen koken met z’n twee is hilarisch… Jullie zullen straks ook lezen waarom. In ieder geval, ‘Zalm Tamari’ is ook door haar goedgekeurd. Hopelijk zijn jullie straks net zo enthousiast!
INGREDIËNTEN (2 personen, vis)
2 ZALMMOTEN
200 GRAM PEULTJES
75 GRAM QUINOA
1 EL KOKOSOLIE
2 EL SESAMZAADJES
2 EL TAMARI SAUS (glutenvrije soja saus)
3 TAKJES DILLE
PEPER
ZEEZOUT (optioneel)
RODE PEPER(S)
1 TEENTJE KNOFLOOK
BENODIGDHEDEN
1 KOEKENPAN
1 PAN
BEREIDINGSTIJD
1 NACHT WEKEN + 20 MINUTEN BEREIDEN
BEREIDING
Voorbereiding: quinoa weken (aangeraden)
Week de quinoa een avond ervoor in warm water. Lees meer hierover in ‘Waarom noten, pitten & zaden weken’. Dit is beter voor de opname van voedingsstoffen.
Bereiding quinoa
Spoel de quinoa goed af na het weken en gooi het water weg. Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water in 8 minuten gaar. Laat de quinoa nog 5 minuten afkoelen in de pan. Giet daarna het resterende water eraf.
Bereiding zalm en peultjes
Breng water aan de kook en kook hierin de peultjes 8 minuten op gemiddeld vuur. Giet daarna het water eraf, anders worden de peultjes papperig. Dit is zonde van de smaak en de vitamines.
Verwarm de kokosolie in de pan. Pers de knoflookteentjes uit en fruit deze 2 minuten in de pan. Snijd de rode peper in stukjes en voeg dit toe aan de pan.
Strooi wat peper en zout over de zalmmoten en bak de zalmmoten in de knoflook en de rode peper. Bak de zalmmoten aan beide kanten circa 5 minuten of totdat ze gaar zijn. Bak de peultjes nog 1 minuut mee voor wat extra pittige smaak.
Verdeel de zalmmoten, de peultjes en de quinoa over 2 borden. Strooi de sesamzaadjes over de zalm. Schenk wat tamari saus over de zalm en de peultjes. Maak het gerecht af met verse dille.
Enjoy!
Vitastic
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)