Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Mijn verhaalOntspanning

Keep the Sparkle Alive! Be Bossy, be Happy & Smile with your Heart

Keep the Sparkle Alive! Be Bossy, be Happy & Smile with your Heart

Be Bossy

Vandaag wil ik jullie meenemen in een korte blog over baas zijn over jouw gedachten (“Be Bossy”) en hoe dat helpt om meer positieve gedachten te creëren, meer positieve gevoelens te ervaren en als een gelukkiger mens door het leven te gaan.

Hoe kwam ik bij “Be Bossy”? Ik kwam erachter dat mijn quote “Keep the Sparkle alive!” redelijk zijn werking gedaan in mijn leven: ik maak mij niet zo snel zorgen, ik ben behoorlijk tevreden over mijn leven, ik heb hele fijne mensen in mijn omgeving en ik heb goede gewoontes in mijn dagelijkse rituelen verwerkt om gezond en fit te blijven. Gezond zijn gaat ook over mentale kracht en innerlijk geluk. Zo kwam ik bij een volgende affirmatie: “Be Bossy, be Happy & Smile with your heart”.

Stil staan tijdens de reis

Zoals ik al eerder schreef, is de mooiste baan in het leven een gelukkig mens te zijn. Het zit hem in de kleine dingen en niet zozeer een doel waar je naartoe werkt. Je kent vast wel de gezegde: geniet van de reis. Of “Enjoy the Ride”? De reis is namelijk belangrijker dan de bestemming. En die reis is nu. Ook nu je deze blog leest.

Sta je wel eens stil bij jezelf op het moment dat je spanning of een andere negatieve emotie ervaart?

Waarom ik deze vraag is, is als volgt. Door stil te staan en te zien wat er gebeurt, krijg je inzicht over je gedachten, je gevoel, je handelen, je resultaten en waarom iets wel of niet lukt. Deze informatie kan je gebruiken om een nieuwe koers in te gaan. Dat is een keuze. Ik zal als voorbeeld mijn eigen ervaring toelichten: wanneer ik ervaar hé ik ervaar spanning, bijvoorbeeld in mijn schouders of in mijn kaken, zet ik mijzelf bewust even tot stilstand. Ik kijk even opzij, ik ontspan mijn kaken en ik denk dan vaak aan een quote op een theezakje: “Enjoy the Moment”*. Ik zie dan ook letterlijk het plaatje voor mij (alleen dat al ontspant). Dat dit zo krachtig werkt, heeft mij doen beseffen dat ik juist op de momenten wanneer ik als iets spanning ervaar, ervoor kan kiezen om dit om te zetten in een positief moment.

Wat doe ik verder? Ik neem mijn gedachten onder de loep en zeg tegen mijzelf:hé, wat voel ik nu? Waarom voel ik mij gespannen? (…) Ahaa, ik voel mij schuldig. Laat ik eens achterover leunen en  luisteren naar mijn gevoel.” Op dat moment accepteer ik mijn gevoel zoals het is en luister ik ernaar. Ik zoom in op mijn gedrag, ik zoom uit op mijn gedrag en ten slotte kies ik ervoor om bewust mijn gedachten te herkaderen en de positieve bijdrage in te zien van mijn handelen. Het negatieve gevoel verdwijnt en ik zie in waarom mijn handelen juist tot iets positiefs leidt.

* Om precies te zijn: THE BEST WAY TO PAY FOR LOVEY MOMENT IS TO ENJOY IT

Gezonde tegengas

Wat voor mij bijvoorbeeld ook werkt, is om mijzelf op een speelse, duidelijke manier tegen te spreken:

Doe effe niet zo idioot Lin …        hé?! 😉

Dat dit voor mij goed werkt, geeft mij veel nieuwe energie, rust en kracht. Zo blijf ik baas over mijn gedachten (Be Bossy!), ruim ik vervuilende gedachten op en creëer ik nieuwe positieve gedachten. Dat helpt mij om zelfverzekerd, ontspannen en gelukkig te voelen, no mather what. Mijn blijdschap staat dan los van de omstandigheden. Dat heeft natuurlijk weer effect mijn handelen.

Dit is hoe ik dus mijn ‘positieve revolutie’ (haha, mooi woord) ervaar. Ik kies bewust in mijn handelen baas te zijn over mijn gedachten en mijn gedachten een portie gezonde tegengas te geven. Dat werkt ook heel goed in het kader van relativeren.

Dit is dan ook wat ik je mee wil geven: Jij bent de baas van je eigen gedachten. Elk moment van de dag kun opnieuw gebruiken om je meer gelukkig, ontspannen, sterk & geliefd te voelen. Je gelukkig voelen heeft namelijk niets te maken met omstandigheden, maar wel met je houding, je mind en hoe je deze voedt. So be Bossy, be Happy and Smile with your heart! 😉 Je verdient het namelijk om een gelukkig mens te zijn!

Heb je het wel eens tegen jezelf gezegd: Ik verdien het om een gelukkig mens te zijn! Ik ben benieuwd wat voor effect dat heeft op je stemming. Merk je niet meteen wat? De kracht zit hem in het herhalen. Wacht en het komt vanzelf.

“Have a Greath day!”

Als laatste heb ik nog een paar nummertjes om de blog mee af te sluiten. Deze luisterde ik tijdens het schrijven.

Deze nummers komen uit mijn favoriete Spotify playlist “Have a Greath day!”.

Liefs,

Linda

Vitastic
Keep the Sparkle Alive!

En niet te vergeten… Be Bossy, Be happy & Smile with your Heart 😉

 

 

 

2956 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Recept |Hazeldadelpap | Ontbijtpap | Ontbijt | Hazelnoten | Dadels

Recept: hazeldadelpap

HAZELDADELPAP In deze ontbijtpap zitten heerlijke zoete medjoul dadels gecombineerd met een hazelnootpasta....

Vitastic - Smoothies - Vitaminebommetje

Recept: 2 Smoothies voor een gezonde herfst

Nu de zomer al weer een tijdje achter ons ligt, en de herfst met zijn grijze en regenachtige dagen in volle...

Vitastic - Thaise gele curry met zoete aardappel

Recept: Thaise gele curry met zoete aardappel

Op de website van groene supermarkt Ekoplaza vind je tal van voorbeelden van lekkere, gezonde bekende en mi...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

Deel 2 – De tussendoortjes. Mijn tussendoortjes vanaf de basisschool t/m de pubertijd.

Een blog over mijn voedingspatroon als kind. Deel 2: tussendoortjes. De voedselfabrikanten weten ons tegenw...

HOE GOED ZORG JIJ VOOR JEZELF? Deel 2

Hoe goed zorg jij voor jezelf? Deel 2 van de serie blogs over ‘destructief gedrag’ en oplossingen bij v...