Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Ik had afgelopen zondag een mooie reis richting Indonesië en Thailand geboekt. Ik ga 2 maanden backpacken en ik wil daar ook een aantal leuke kookworkshops doen bij de lokale bevolking. Ik kijk er al helemaal naar uit. Nog paar maanden wachten! Ik had mijn ticket net een paar uur binnen en ik was door mijn vakantieplannen behoorlijk in de stemming om dit recept te maken. Haha, het komt lang niet overeen met wat de lokale bevolking daar maakt, maar het komt al enigszins in de richting! En het was erg lekker! Één van mijn vrienden kwam die middag kritisch proeven. Mijn oosterse lunch kreeg een duim omhoog!

Ik had het recept klaargemaakt met prei kiemen (kiemgroentes). Deze zijn lekker pittig! Radijskiemen zijn ook pittig. Wil je minder pittige kiemgroentes, dan is alfalfa ook geschikt.

Als bijgerecht had ik 75 gram quinoa gekookt (zie bereidingsadvies in dit recept: bereiding) en vervolgens ingekookt in kokosmelk met 1 handje gemengde noten, handje rozijnen, 1 el kaneel en 1 el Indiase kruiden. Dit was erg lekker voor erbij.

INGREDIËNTEN GERECHT (2 personen)

100 GRAM PEULTJES
100 GRAM SUGARSNAPS
2 HANDJES TAUGÉ
2 HANDJES VERSE SPINAZIE
50 GRAM KIEMGROENTES
3 TEENTJES KNOFLOOK
2 CM GEMBER
250 GRAM GEPELDE GAMBA’S
4 EL KOKOSOLIE (OF GHEE)
CHILI VLOKKEN NAAR SMAAK (OF CAYENNEPEPER)
KLEIN HANDJE SESAMZAADJES

Bereidingstijd
10 minuten

Bereiding
Verwarm in de pan de kokosolie. Schil de gember en snijd de gember in kleine stukjes. Pers 2 teentjes knoflook uit en bak het samen de gember (let op: de helft) en sesamzaadjes in de pan gedurende 3 minuten. Voeg de chilivlokken toe aan de gamba’s en bak de gamba’s in 5 minuten gaar.

Verwarm tegelijkertijd een tweede pan met kokosolie. Pers 1 teentje knoflook uit en bak het samen de gember (let op: de tweede helft) in deze pan. Was alle groentes. Bak in de pan de peultjes en sugarsnaps gedurende 3-5 minuten. Voeg daarna de taugé en spinazie toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de gamba’s toe aan de groentes. Serveer met de kiemgroentes.

Eetsmakelijk!

Vitastic

Keep The Sparkle Alive!

IMG_4855

 

4544 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Help Esther Koken | Kip Pesto Courgette Pasta | Recept | Lunch | Diner

Project ‘Help Esther Koken!’

Met mijn vriendinnetje Esther kunnen wij de grootste lol hebben samen. We hebben heel veel gemeen, maar op ...

Vitastic - Kikkererwtenpannenkoeke

Recept: Kikkererwtenpannenkoeken, een feestje!

Kikkererwten en daarvan pannenkoeken bakken? Ja dat kan zeker! En ze zijn nog lekker ook! De kikkererwtenpa...

suiker-heeft-eetgewoontes-en-smaakpapillen-misvormd

De samenvatting van de film over suikers: ‘Sugar: The Bitter Truth’ – deel 2

Dit betreft deel 2 van de Blog: ‘Sugar: The Bitter Truth’. 

Vitastic - Thaise gele curry met zoete aardappel

Recept: Thaise gele curry met zoete aardappel

Op de website van groene supermarkt Ekoplaza vind je tal van voorbeelden van lekkere, gezonde bekende en mi...

Vitastic Boerenkoolbrood

Recept: Bonjourno! Een broodje met Italiaanse flavour & Hollandse groentes. Boerenkool!

Bonjourno! Een recept voor een broodje met Italiaanse smaken en vol met vitamines van de Nederlandse bodem!...