Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Ik had afgelopen zondag een mooie reis richting Indonesië en Thailand geboekt. Ik ga 2 maanden backpacken en ik wil daar ook een aantal leuke kookworkshops doen bij de lokale bevolking. Ik kijk er al helemaal naar uit. Nog paar maanden wachten! Ik had mijn ticket net een paar uur binnen en ik was door mijn vakantieplannen behoorlijk in de stemming om dit recept te maken. Haha, het komt lang niet overeen met wat de lokale bevolking daar maakt, maar het komt al enigszins in de richting! En het was erg lekker! Één van mijn vrienden kwam die middag kritisch proeven. Mijn oosterse lunch kreeg een duim omhoog!

Ik had het recept klaargemaakt met prei kiemen (kiemgroentes). Deze zijn lekker pittig! Radijskiemen zijn ook pittig. Wil je minder pittige kiemgroentes, dan is alfalfa ook geschikt.

Als bijgerecht had ik 75 gram quinoa gekookt (zie bereidingsadvies in dit recept: bereiding) en vervolgens ingekookt in kokosmelk met 1 handje gemengde noten, handje rozijnen, 1 el kaneel en 1 el Indiase kruiden. Dit was erg lekker voor erbij.

INGREDIËNTEN GERECHT (2 personen)

100 GRAM PEULTJES
100 GRAM SUGARSNAPS
2 HANDJES TAUGÉ
2 HANDJES VERSE SPINAZIE
50 GRAM KIEMGROENTES
3 TEENTJES KNOFLOOK
2 CM GEMBER
250 GRAM GEPELDE GAMBA’S
4 EL KOKOSOLIE (OF GHEE)
CHILI VLOKKEN NAAR SMAAK (OF CAYENNEPEPER)
KLEIN HANDJE SESAMZAADJES

Bereidingstijd
10 minuten

Bereiding
Verwarm in de pan de kokosolie. Schil de gember en snijd de gember in kleine stukjes. Pers 2 teentjes knoflook uit en bak het samen de gember (let op: de helft) en sesamzaadjes in de pan gedurende 3 minuten. Voeg de chilivlokken toe aan de gamba’s en bak de gamba’s in 5 minuten gaar.

Verwarm tegelijkertijd een tweede pan met kokosolie. Pers 1 teentje knoflook uit en bak het samen de gember (let op: de tweede helft) in deze pan. Was alle groentes. Bak in de pan de peultjes en sugarsnaps gedurende 3-5 minuten. Voeg daarna de taugé en spinazie toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de gamba’s toe aan de groentes. Serveer met de kiemgroentes.

Eetsmakelijk!

Vitastic

Keep The Sparkle Alive!

IMG_4855

 

4516 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

Deel 2 -Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten!

Deel 2 -Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten! Het is een probleem voor vele ouders...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

Deel 2 – De tussendoortjes. Mijn tussendoortjes vanaf de basisschool t/m de pubertijd.

Een blog over mijn voedingspatroon als kind. Deel 2: tussendoortjes. De voedselfabrikanten weten ons tegenw...

Vitastic | Blog | Koffieverslaving

Koffie: de voordelen en nadelen – deel 2

Een vervolg op “Koffieverslavingen bestaan echt. Een humoristisch verhaal over een koffie junkie XL n...

Vitastic

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 3 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties

DETOX, LET’S GET RELOADED! Deel 3 over mijn ervaringen met detox en detox vakanties Wat betekent deze vak...

Keep calm and think positive

Keep calm and think positive!

Hi lezers! Heb je wel eens meegemaakt dat je het moeilijk vond om voor een doel te gaan? Het kan over van a...