Wie wil nou niet én lekker ontbijten én ook nog iets lekkers voor het oog hebben? Boekweitpannekoekjes met een heerlijke zoete dressing van bosbessen. Ik hoop dat jullie net zo genieten als ik op de ochtend… Om daarna ook nog eens energie voor tien te hebben! een echt pancake festival! Door Arend Burgers
Recept: BLUEBERRY PANCAKE FESTIVAL
INGREDIËNTEN (8 pannenkoeken)
300 GRAM BOEKWEITMEEL
500 ML SOYAMELK OF AMANDELMELK
50 GR ROZIJNEN
50 GR POMPOENPITTEN
50 GR SESAMZAADJES
500 GR BOSBESSEN (DIEPVRIES)
KOKOSOLIE
BEREIDINGSTIJD
30 MINUTEN
BEREIDING
Voeg de melk en de boekweitmeel in een blender. Meng het tot een glad beslag. Voeg vervolgens de pitjes, zaden en rozijnen toe. Verwarm in de tussentijd ook de kokosolie in een koekenpan. Bak hierin de pannenkoek in ongeveer 5 minuten goudbruin. Strooi een handje sesamzaadjes aan bovenkant van de pannenkoek.
Verhit het fruit in een tweede pannetje op laag vuur en laat het rustig ontdooien. Zodra het fruit ontdooid pureer of blender het fruit tot een egale saus.
Serveer vervolgens de pannenkoeken met het fruitsaus. Enjoy!
Variatietip!
In plaats van bosbessensaus kan je het fruit ook op de pannenkoek strooien wanneer één kant klaar is. Het fruit heeft circa 3 minuten nodig om op temperatuur te komen.
Je kunt het beslag nog iets zoeter maken door bijvoorbeeld extra rozijnen of een banaan mee te blenderen in het beslag.
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive
Comments (0)