Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Ik had afgelopen zondag een mooie reis richting Indonesië en Thailand geboekt. Ik ga 2 maanden backpacken en ik wil daar ook een aantal leuke kookworkshops doen bij de lokale bevolking. Ik kijk er al helemaal naar uit. Nog paar maanden wachten! Ik had mijn ticket net een paar uur binnen en ik was door mijn vakantieplannen behoorlijk in de stemming om dit recept te maken. Haha, het komt lang niet overeen met wat de lokale bevolking daar maakt, maar het komt al enigszins in de richting! En het was erg lekker! Één van mijn vrienden kwam die middag kritisch proeven. Mijn oosterse lunch kreeg een duim omhoog!

Ik had het recept klaargemaakt met prei kiemen (kiemgroentes). Deze zijn lekker pittig! Radijskiemen zijn ook pittig. Wil je minder pittige kiemgroentes, dan is alfalfa ook geschikt.

Als bijgerecht had ik 75 gram quinoa gekookt (zie bereidingsadvies in dit recept: bereiding) en vervolgens ingekookt in kokosmelk met 1 handje gemengde noten, handje rozijnen, 1 el kaneel en 1 el Indiase kruiden. Dit was erg lekker voor erbij.

INGREDIËNTEN GERECHT (2 personen)

100 GRAM PEULTJES
100 GRAM SUGARSNAPS
2 HANDJES TAUGÉ
2 HANDJES VERSE SPINAZIE
50 GRAM KIEMGROENTES
3 TEENTJES KNOFLOOK
2 CM GEMBER
250 GRAM GEPELDE GAMBA’S
4 EL KOKOSOLIE (OF GHEE)
CHILI VLOKKEN NAAR SMAAK (OF CAYENNEPEPER)
KLEIN HANDJE SESAMZAADJES

Bereidingstijd
10 minuten

Bereiding
Verwarm in de pan de kokosolie. Schil de gember en snijd de gember in kleine stukjes. Pers 2 teentjes knoflook uit en bak het samen de gember (let op: de helft) en sesamzaadjes in de pan gedurende 3 minuten. Voeg de chilivlokken toe aan de gamba’s en bak de gamba’s in 5 minuten gaar.

Verwarm tegelijkertijd een tweede pan met kokosolie. Pers 1 teentje knoflook uit en bak het samen de gember (let op: de tweede helft) in deze pan. Was alle groentes. Bak in de pan de peultjes en sugarsnaps gedurende 3-5 minuten. Voeg daarna de taugé en spinazie toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de gamba’s toe aan de groentes. Serveer met de kiemgroentes.

Eetsmakelijk!

Vitastic

Keep The Sparkle Alive!

IMG_4855

 

4374 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma

BUIKSPIEREN & OEFENINGEN: THE 62 DAYS BELLY SUMMER CHALLENGE!!! Nog één maand te gaan.

BUIKSPIERENOEFENING: THE 62 DAYS BELLY SUMMER CHALLENGE!!! 1 JULI – 31 AUGUSTUS 2015 DAGELIJKS: 15 MI...

Vitastic - Detox

Over vasten, sapjes, smoothies & een proeverij

Deel 1: De voordelen en nadelen van vasten & de verschillen tussen smoothies en sapjes.  

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten!

Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten! Het is een probleem voor vele ouders: Hoe zor...

Vitastic

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat?

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat? Als ik nu mijn koelkast opentrek, ziet het er anders uit dan ...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

Voedingstip: super vet!

Voedingstip: Super vet! Deel 1: de basis over vetten.