Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

LunchOntbijt

Deel 3 – Recept: avocado mango ontbijt / lunch

1x Ontbijttip om snel klaar te maken.
Deel 3: mango avocado ontbijt / lunch.

Speciaal voor iedereen waarbij tijd schaars is 😉

Vorige weekend kreeg ik de vraag van mijn vriendinnetje Jo of ik nog goede ontbijttips had.
Ze had ook eisen:

  1. Het mag geen fruit met yoghurt zijn;
  2. Het mag niet te zwaar op de maag liggen;
  3. Bij voorkeur is het ontbijt al op zondagavond klaar te maken, want doordeweeks heeft ze door het werk weinig tijd om het klaar te maken.
  4. Het ontbijt is geschikt een zware werkdag / werkweek.

Vandaar een deel 3 van deze ‘special’ voor de harde werkers.
Het recept is bedacht door mijn lieve collega MK, en ik mocht zijn recept met jullie delen.
Thanks MK!

Zie hier deel 1 en deel 2 van de ontbijttips.

Voor Jo., van Linda

RECEPT: MANGO AVOCADO ONTBIJT / LUNCH

Dit ontbijt is een avond van te voren klaar te maken. Koop de avocado’s wanneer ze nog wat hard zijn. Met dit warme weer worden ze snel rijp en bruin. Je kunt dit recept ook gebruiken als lunch.

INGREDIËNTEN (1 P)

1 AVOCADO
½ MANGO
1 HANDJE KOKOSRASP
1 HANDJE AMANDELEN

Bereiding:

Snijd de avocado over de lange zijde door midden en ontpit het. Haal met één beweging met een lepel het vrucht vlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes. Mocht je de avocado niet meteen opeten, dan kun je met citroensap de avocado mooi groen houden. Snijd de mango open en haal de pit eruit. Snijd vervolgens een raster (horizontale / verticale lijnen) in de mango. Snijd vervolgens de blokjes mango uit de schil. Meng met de avocado. Voeg als laatste de noten en kokosraps toe. Enjoy your breakfast!

Tips voor meerdere porties

  • Koop de mango’s wanneer ze nog niet te rijp en zacht zijn. Dan is het ook makkelijker om de mango te ontpitten en klaar te maken. Snijd de mango(‘s) in stukjes en leg de stukjes mango de koelkast of vriezer.
  • Meng de kokosrasp en noten van te voren. Bewaar het in een bakje.
  • Geen voorraad noten en of kokosrasp in huis? Ik heb een behoorlijke grote ‘basis’ voorraad in huis aan kruiden, noten, amandelmelk, kokosmelk, pitten en zaden. Ik koop ze vaak in grote hoeveel (en daarom goedkoper) bij https://www.pit-pit.com. Gegarandeerd geen troep in je eten, wat ik zelf erg belangrijk vind. Wil je zelf niet in één keer een grote hoeveelheid aanschaffen, bestel dan voor jezelf en voor bijvoorbeeld vrienden. Dan kun je de boodschappen en ook de kosten delen. Pit & Pit levert één dag later. Ideaal.

Tip: amandelen

Ik kies meestal voor de onbewerkte bruine amandelen en altijd ongezouten, ongebrand of geroosterd. Door het bewerken van amandelen gaan de voedingsstoffen verloren. Zelfs ‘onbewerkte’ witte amandelen bevatten aanzienlijk minder vezels, mineralen en vitamines ten opzichte van de bruine onbewerkte amandelen. Noten weken helpt bij het opnemen van de voedingsstoffen in de noten. Daarnaast worden de noten beter verteerbaar.

 

Vitastic

Keep The Sparkle Alive!

 

 

 

 

3287 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20151110_190242

Recept: BLUEBERRY PANCAKE FESTIVAL

Wie wil nou niet én lekker ontbijten én ook nog iets lekkers voor het oog hebben? Boekweitpannekoekjes me...

Vitastic

Waarderend leven, en gewoon doen!

Vitastic

Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Drijfveren, deel 4: wrok.

Deze vraag opende mijn ogen. Wat denk je dat jou drijft in het leven? En vergelijk dat eens wat je daadwerk...

Vitastic | Eiwitten | Pegan Proof: noten & dadels | Voedingsadvies | Blog | Linda Moser

Eiwitten & voedingstips – Deel 3: de beste eiwitten

Deel 3: tips voor de beste eiwitten! In dit artikel behandel ik de eiwitten van de beste kwaliteit: de volw...

VITASTIC | NOTEN | FRAMBOZEN | LINDA MOSER

WAAROM NOTEN, PITTEN & ZADEN WEKEN?

WAAROM NOTEN, PITTEN & ZADEN WEKEN? Voor optimalisatie van de opname voedingsstoffen! In veel van mijn ...