Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

KIP PESTO COURGETTE PASTA

KIP PESTO COURGETTE PASTA

KIP PESTO COURGETTE PASTA, ook vegetarisch lekker!

Mijn appartement is inmiddels te vergelijken met het appartement in Friends. Vrienden komen geregeld over de vloer, ze voelen zich helemaal thuis en ze vinden het fantastisch als ik voor hun kook. En zo was het dan ook tijdens één van mijn Cooking Friday‘s.

Ik deze courgettepasta voor hen gemaakt met zelfgemaakte pesto en gebakken kip. Ik werd geïnspireerd door de courgettepasta uit het receptenboekje van Vitalisé Portugal, maar ik had hier nog mijn eigen draai aan gegeven.

Ik had gekookt, dus raad maar wie de afwas mocht doen? 😉

 

INGREDIËNTEN (4 personen, vlees)

PESTO
125 ML OLIJFOLIE EXTRA VIERGE
1 HAND GERASPTE PARMEZAANSE KAAS
1 HANDJE PIJNBOOMPITTEN
2 HANDJES VERSE BASILICUM (1 PLANT)
1 TEENTJE KNOFLOOK
SNUFJE ZEEZOUT

PASTA
3 COURGETTES
2 RODE UIEN
3 TEENTJES KNOFLOOK
200 GRAM KLEINE TROSTOMAATJES
100 GRAM RUCOLA
450 GRAM KIP
50 GRAM PIJNBOOMPITJES
(KOKOS)OLIE
(ZELFGEMAAKTE) PESTO NAAR SMAAK
PEPER EN ZEEZOUT (optioneel)

PASTA VEGETARISCH?

Gebruik bovenstaande ingrediënten met uitzondering van de kip.

BEREIDING

Bereiding pasta
Wanneer je de pesto zelf maakt: rooster in een koekenpan de pijnboompitten totdat ze gaan geuren en goudbruin zijn. Laat deze niet aanbakken, want dan worden de pijnboompitjes wat bitter. Veeg de basilicum af met een droge doek. Kneus de knoflook fijn en voeg wat zeezout toe. De pesto kun je maken met een keukenmachine of met een grote vijzel. Begin met de basilicum samen met de knoflook, gevolgd door de pijnboompitten en daarna de Parmezaanse kaas. Voeg als laatst de olijfolie een beetje bij beetje toe, totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Serveer de pesto in een schaaltje.

Bereiding pasta
Zet de oven aan op 180 graden. Kneus de teentjes knoflook en leg deze in een ovenschaal. Was de trostomaatjes en leg deze bij de knoflook. Besprenkel de knoflook en tomaatjes met olijfolie, een snufje zout en peper. Zet de ovenschaal circa 30 minuten in de oven.

Snijdt of snipper de uien in kleine stukjes en fruit deze in de pan met wat (kokos)olie.
Snijdt de kip kleine stukjes en bak de kip totdat deze gaar is.

Was de courgettes en maak er met een mandoline, spiralizer of rasp lange slierten van. Voeg de courgettesliertjes toe aan de kip en verhit deze 2 à 3 minuten.

Rooster de pijnboompitjes totdat ze gaan geuren en goudbruin zijn. Was de rucola.
Meng de rucola en de pesto met de courgettesliertjes. Maak de courgettepasta af met de tomaatjes uit de oven en de pijnboompitjes.

 

Vitastic
Keep the Sparkle alive!

2149 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vitastic @ MUNT

Saladebar MUNT – Een smaakexplosie!

EEN SMAAKEXPLOSIE BIJ MUNT SALADEBAR IN NIJMEGEN

Vitastic - Linda Moser

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s – deel 3

Tips voor het voorkomen van weekendkilo’s Deel 3: series kijken & snaaien totdat de zak leeg is?

Vitastic

Recept: warme oosterse gamba salade

Recept: warme oosterse gamba salade

Vitastic

Keep the Sparkle Alive! Be Bossy, be Happy & Smile with your Heart

Vitastic

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat?

Gezond & betaalbaar eten: hoe doe je dat? Als ik nu mijn koelkast opentrek, ziet het er anders uit dan ...