Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

Mijn verhaal

Vitastic – Mijn verhaal

Vitastic – Mijn verhaal

Hi lezers,

Welkom op de website Vitastic!

Als ervaringsdeskundige wil ik jou graag inspireren en motiveren op het gebied van vitaliteit, gezonde voeding, sport, persoonlijk leiderschap en ontspanning. Denk aan blogs over lekkere recepten, een buikspieren work-out, gezonde voeding of baas zijn in je eigen leven. Mijn missie is om jou gezonder, positiever en daadkrachtiger in het leven te laten staan. Alles begint met bewustwording. Mijn blogs zijn daarom als food for thought. Met alles wat je vandaag doet, investeer je in morgen. Zo maak jij zelf iedere dag nog leuker. Daarnaast is jong geleerd, oud gedaan. Stap voor stap. En wat je nu al weet, kun je nog een heel leven lang toepassen.

Feeling Vitastic!

Vitastic is geboren uit de woorden “Vitality” en “Fantastic”. Niets is heerlijker of meer fantastisch, dan wanneer jij je helemaal fit en vitaal voelt. Je straalt, je bent positief en je steekt mensen aan met jouw positieve energie. Jij kan de wereld aan, je staat in verbinding met je omgeving en je bent bewust van jouw eigen kunnen, willen en grenzen.  Je bent verantwoordelijk, proactief en je weet wat belangrijk is in het leven. Daarom bewaak je ook jouw grenzen, geef je goed aan wat je nodig hebt en wat je niet wenst. Het is namelijk jouw leven en niemand is hierover de baas, behalve jijzelf. Zo kun je met veel plezier en een goede gezondheid bouwen aan jouw leven en aan die van anderen. Feeling Vitastic begint bij jezelf.

Mijn sleutelwoorden zijn bewustwording, gezonde voeding, discipline, effectieve communicatie naar jezelf en anderen, plezier en gewoon doen. Lekker ervoor gaan! Een positieve jij is een mooie bijdrage aan positieve omgeving. Veel plezier met het lezen van mijn verhaal over het ontstaan van Vitastic. Keep The Sparkle Alive!

EAT, SLEEP, PARTY-SPORT-AND-WORK… AND REPEAT!

Juli 2015 – Mijn omgeving omschrijft mij als enthousiast, energiek en sociaal. Mijn vrienden spreken over mijn ‘Natuurlijke ADHD’. Ik kan de hele wereld aan. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er 100% voor. Focus, verstand op ‘nul’ en de goede dingen doen! Zo ben ik vanaf het VWO begonnen aan een 7,5 jarige universitaire opleiding tot registeraccountant, waarbij ik vier dagen werkte en één dag college had in de week. Mijn vriendinnen begonnen aan een studentenleven, terwijl ik doordeweeks hard aan het werk was. Ik wilde niets missen. Doordeweeks was ik een carrièretijger en vanaf donderdagavond de student. Halve marathons, fietsen en krachttraining hielden mij daarnaast goed in vorm. Ik had een rijkelijk sociaal en sportief leven, prachtig.

Mijn motto destijds: je leeft maar één keer. Je kunt alleen maar spijt krijgen van de dingen die je niet gedaan hebt. Slapen en stilzitten…. Zonde, er zitten al zo weinig uren in de dag. Ik vond mijn levensstijl heerlijk, maar ik heb helaas mijn lesje geleerd in 2010/2011. Dit leventje was ineens niet “Vitastic” meer.

Achteraf gezien deed ik alles behalve gezond leven: ik nuttigde ontzettend veel suikers (energiedrankjes, wijn, cocktails, snoep), koffie en bewerkte producten (“gezonde repen”, veel winegumes, vlees, frisdranken en light producten, waaronder liters cola light). Er was weinig ‘echt’ aan mijn voeding. Ik had daarvoor ook nooit innerlijke rust gekend om een weekend echt niets te doen. Mijn stond vol met leuke afspraken die ik graag wilde nakomen. Ik nam even een aspirientje en vitamine C bruistablet, en vervolgens gáán. Daar hoorde ook te weinig slaap bij.
Na een flink aantal jaren van roofbouw werd ik ineens vermoeid. Het werd steeds erger. De wind was gekeerd en het zat mij goed tegen. Ik ben privé door een dal gegaan. Ik zat met zoveel vragen. Waarom kon ik niet mijzelf meer zijn? Waarom ben ik zo moe?

 

Good for the inside is good for the outside

Dagelijks een moment van rust. Ik ben gaan schrijven, lezen, reflecteren en praten met deskundigen. Ik had hierdoor geleerd om beter te luisteren naar het lichaam. Ik keek in de spiegel en zag de vermoeide blik in mijn ogen. De Sparkle was weg. Wel voelde ik een enorme energie om het dit keer goed aan te pakken: wandelen, veel groentes wokken, schrijven over positieve zaken, sauna bezoekjes, bewust zijn verschil positieve en negatieve relaties, feedback geven en meditatie. Het hielp allemaal. Ik las verder veel over de effecten van suikers, biologisch eten en voedselcombinaties. Ik werd steeds beter te worden in gezond te koken. Ik vond het zelfs erg leuk om te doen. Na mijn eerste detox en ontspanningsvakantie bij Vitalisé Portugal (2013) schrapte ik zoveel mogelijk suikers uit mijn levenstijl. Het was lastig om dit met alle uitjes vol te houden, maar ik hield vol. Daardoor leerde ik steeds beter aan te geven dat het voor mij belangrijk is en dat ik geen verantwoording hoef af te leggen. Het gaat om mijn lijf. Ik werd lichamelijk, mentaal en emotioneel steeds fitter.

Onderweg kwam, en kom ik nog steeds, nieuwe uitdagingen tegen. Nu weet ik: ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen lijf, leven en communicatie. Ik neem soms een andere weg als ik weet dat die weg onnodige problemen op gaat leveren. Zo kan ik de dingen doen die wel belangrijk zijn voor mij, zoals tijd voor mijn vrienden, familie, dansen en het onderhouden van een gezond dag- en nachtritme. I keep my sparkle alive!

Door de jaren heen is mijn passie voor vitaliteit onstaan. Dit heb ik samengebracht in mijn blog Vitastic (zomer 2015). Voor mij is een goede gezondheid een geschenk: gezondheid is niet vanzelfsprekend. Denk aan de hoge verwachtingen van onszelf, de maatschappij, het werk. Daarnaast zit bijna overal (verborgen) suiker in ons eten. Ook is er veel informatie en dit is lang niet even duidelijk. Het spreekt elkaar zelfs tegen. Dat vraagt kennis, een drive en houvast. Ik doe mij nu iedere dag de gezonde ingrediënten van het leven cadeau. Zo kan ik lekker en gezond eten, ben ik ontspannen, lach ik meer dan hiervoor en voel ik mij een fijner mens. Nu ik eenmaal dit ervaar wil ik ook niet meer terug. Ik gun mijzelf het allerbeste om gelukkig, fit & vitaal te zijn. Ik heb zelf ook een verantwoordelijkheid. Alleen ik kan dit voor mijzelf doen. De kennis over vitaliteit, gezonde voeding en persoonlijk leiderschap wil ik jou binnen handbereik brengen. Ik wens je veel plezier met het lezen van de blogs!

Liefs,

Handtekening Linda_klein

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lmoser/

4987 Views

Comments (4)

 • Hans says:

  Hey Linda

  Je ben een inspirerende vrouw met een hoop positieve energie.
  Wees je heel veel succes met vitastic

  X

 • Doris says:

  Fijn dat het zo goed met je gaat Linda! En wat geweldig dat je ook andere mensen hiermee wil helpen! We kunnen veel van je leren 🙂 Keep it up 🙂

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

  TIP: BEWEGEN OP JOUW RUSTDAG VOOR EXTRA SPIERVORMING EN -HERSTEL

  Bij mijn vorige updates (Facebook*) heb ik aangegeven hoe belangrijk het is om ook rustdagen te hebben. Dit...

  1x ontbijttip: Chia Pudding! Al op zondag klaar te maken ;-)

  Een special voor iedereen waarbij tijd schaars is;-) Afgelopen weekend kreeg ik de vraag van mijn vriendinn...

  HOE GOED ZORG JIJ VOOR JEZELF? Deel 2

  Hoe goed zorg jij voor jezelf? Deel 2 van de serie blogs over ‘destructief gedrag’ en oplossingen bij v...

  Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Over drijfveren, deel 2: Angst

  Deze vraag opende mijn ogen. Wat denk je dat jou drijft in het leven? En vergelijk dat eens wat je daadwerk...

  Vitastic - 3 x Kokos power - Kokos Power Ontbijt

  Recept: 3x Kokos Power Ontbijt

  Heb je zelf wel eens een ontbijt gemaakt met kokos? Ontzettend lekker en gezond. Deze ontbijtrecepten zijn ...