Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

Recept: chili kip uit de oven

Recept: chili kip uit de oven

Recept: heerlijke chili kip uit de oven!

Vorige week vrijdag stond dit heerlijke ovengerecht voor mij klaar. Ik kwam laat uit werk en ik kon zo bij één van mijn beste vrienden aanschuiven. Met dank aan deze jongeman, Andy, mag ik één van zijn favoriete gerechten met jullie delen. Lekker, pittig en gezond!

CHILI KIP UIT DE OVEN

INGREDIËNTEN (2 personen)

2 KIPPENBOUTEN
4 TEENTJES KNOFLOOK
OLIJFOLIE
KORIANDERPOEDER
2 EL GROF GEMALEN CHILI
SNUFJE NOOTMUSKAAT
1 LAURIERBLAD
VERSE BIESLOOK
TAMARI SAUS (GLUTENVRIJE SOJA SAUS)
100 GRAM ALFALFA
100 GRAM VELDSLA
1 AVOCADO
½ KOMKOMMER

Bereiding kippenbouten

Maak de kippenbouten schoon. Pers 1 teentje knoflook uit. Marineer de kippenbouten met de tamari saus en de fijn geperste knoflook. Dek de kip af met folie en zet de kip in de koelkast. Laat de marinade circa 2 uur intrekken.

Verwarm de oven op 180 graden. Bereid de kip in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 60 minuten.

Bereiding chili saus

Pers 3 teentjes knoflook uit in een steelpannetje en voeg hier een flinke scheut olijfolie, koriander poeder, grof gemalen chili, snufje nootmuskaat, een laurierblad, verse bieslook (in kleine stukjes gesneden) en een flinke scheut tamari saus aan toe. Verwarm 10 minuten deze saus op laag vuur.

Bereiding salade

Was de groentes en snijdt de komkommer in stukjes. Maak 2 borden op met de veldsla, komkommer en alfalfa. Snijd de avocado door midden en haal de pit eruit. Haal met één beweging de avocado uit de schil met behulp van een lepel. Doe dit ook voor de andere helft. Snijdt de avocado in mooie waaiers. Voeg de avocado toe aan de salade.

En dan is het bijna zo ver om te eten…

Haal de kip uit de oven en leg deze op of naast de salade. Giet hierover de chili saus.

Niet knoeien… Dit is véél te lekker om te verspillen!
Enjoy!

Vitastic & Andy
Keep The Sparkle Alive!

Recept - Chili kip uit de oven - Vitastic

Recept – Chili kip uit de oven – Vitastic

3725 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Avocado salade | Komkommer, avocado, dille en limoensap | Pegan Proof | Lunch | Snack | Licht diner | Recept | Linda Moser

PEGAN: PALEO EN HET VEGANISME SAMEN. EEN NIEUW SUCCES? Deel 1

Ik kwam op FoodLog een artikel tegen over deze nieuwe dieethype: Pegan. Het is een combinatie van het paleo...

Salade met Chinese Kool, Bacon en Garnalen

Recept: lunch salade met bacon en garnalen

Het afgelopen jaar is voor mij een ontdekkingstocht geweest op zoek naar gezonder, lekkerder en afwisselend...

SUMMER MELOEN SMOOTHIE

Tijd voor wat verkoeling met deze zomerse temperaturen! Daarom deze frisse meloen smoothie voor 2 personen....

Vitastic | Eiwitten | Pegan Proof: noten & dadels | Voedingsadvies | Blog | Linda Moser

Eiwitten & voedingstips – wat jij nog niet weet!

Eiwitten & voedingstips – Wat jij nog niet weet! Deel 1: Meer eiwitten eten is meer afvallen. Dit...

Vitastic

Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Drijfveren, deel 6: jezelf ontdekken!

In de vorige blogs heb ik het gehad over een aantal negatieve drijfveren. Wat zijn jouw positieve drijfvere...