Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunchRecepten

Recept: gegrilde witlof met peer

Recept: gegrilde witlof met peer

Recept: gegrilde witlof met peer

Aangezien ik laatst de vraag kreeg voor recept met witlof – de meesten kennen het alleen van de schotel met ham en kaas – dacht ik: ik wil dit recept wel met jullie delen. Dan kunnen je ook eens een andere schotel maken dan met witlof met ham en kaas! 😉

Jaarlijks ga ik naar Vitalisé Portugal voor een ontspannende detox vakantie en dan kom ik helemaal herboren terug. Én ieder jaar krijg ik ook een leuk en vernieuwd receptenboekje voor smoothies, lunch & dinergerechten. Daar kwam ik dit recept tegen.

Ik heb het originele recept iets aangepast om meer aan te sluiten met mijn eigen voorkeuren. Het recept is geschikt als lunch of diner.

Recept: gegrilde witlof met peer (2 personen)

INGREDIËNTEN
2 EETLEPELS OLIJFOLIE
4 TAKJES TIJM
1 PEER
1 HANDVOL RUCOLA OF POSTELEIN
2 HANDEJES WALOTEN
75 GRAM GEKOOKTE QUINOA, OPTIONEEL

 

Bereiding
Verwarm de oven om later de witlof en de peer te grillen. Snij het witlof en zet de ovenschaal onder de gril voor 10 minuten. Snij daarna de peer in stukken en leg het samen met de takjes tijm bij de witlof onder gril voor 5 minuten. Serveer de witlof en de peer samen met de rucola of postelein en geplette walnoten. Besprenkel de salade met olijfolie.

Let op: als je de oven niet goed voorverwarmd en de peer samen met de witlof onder de gril zet, dan blijft de witlof redelijk rauw en bitter van smaak. Niet iedereen houdt daar van.

 

Optioneel: bereiding quinoa en het weken van de quinoa en zaden

Voorbereiding weken
Week de noten en quinoa, apart van elkaar, een avond ervoor in warm water. Je kunt het gerecht ook maken zonder de noten en quinoa te weken. Lees meer over wat de voordelen zijn van het weken in ‘Waarom noten, pitten en zaden weken?’.

Bereiding quinoa
Spoel de quinoa goed af na het weken en gooi het water weg. Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water in 8 minuten gaar. Laat de quinoa nog 5 minuten afkoelen in de pan. Giet daarna het resterende water eraf.

 

Vitastic

Keep The Sparkle Alive!

Vitastic | Gegrilde witlof met peer | 2 personen | Lunch | Diner

Vitastic | Gegrilde witlof met peer | 2 personen | Lunch | Diner

3874 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Lola Quinoa - Vitastic

Lola Quinoa, met recept voor een quinoa groente omelet!

Lola Quinoa, Quinoa uit Nederland (Incl. recept!) Vandaag mochten we het uitproberen: quinoa van Nederlands...

Wat denk je dat jou drijft in het leven? – Over drijfveren, deel 2: Angst

Deze vraag opende mijn ogen. Wat denk je dat jou drijft in het leven? En vergelijk dat eens wat je daadwerk...

Wat betekent balans voor jou? Een pleidooi voor ‘Rust binnen de Onrust’ – deel 1

Deel 1 Gisteren zag ik mijn favoriete tijdschrift Flow weer in de winkel liggen. Het eerste wat ik gelezen ...

Vitastic | Recept | Quinoa Power | Ontbijtpap | Ontbijt

QUINOA POWER ONTBIJTPAP

Deze warme quinoa ontbijtpap is absoluut mijn favoriete ontbijt. Bij dit ontbijt krijgt deze foodie spontaa...

Vitastic | Help Esther Koken | Kip Pesto Courgette Pasta | Recept | Lunch | Diner

Project ‘Help Esther Koken!’

Met mijn vriendinnetje Esther kunnen wij de grootste lol hebben samen. We hebben heel veel gemeen, maar op ...