Welkom bij Vitastic. Een nieuwe weg naar vitaliteit.

DinerLunch

Recept: Thaise Veggie Burgers

Recept: Thaise Veggie Burgers

Weekend! En dat betekent: kokkerellen! Dit keer Thaise veggie burgers uit het kookboek SLA. Het recept is goed voor circa 12 burgers. We hebben het recept iets aangepast. Haha, een foutje met inkopen doen 😉

THAISE ZOETE-AARDAPPELBURGERS

INGREDIËNTEN

300 GRAM ZOETE AARDAPPEL
240 KIKKERERWTEN UIT POT, UITGELEKT
2 BOSJES KORIANDER
1 BOSJE THAIS BASILICUM
8 TEENTJES KNOFLOOK, GEPELD
50 GRAM GEMBERWORTEL, GESCHILD
3 EL SESAMOLIE
75 ML TAMARI SAUS (SOJASAUS ZONDER GLUTEN)
3 TL HIMALAYAZOUT
1 TL VERSGEMALEN PEPER
1 RODE PEPER
SAP VAN 8 LIMOENEN
RASP VAN 4 ONBESPOTEN LIMOENEN
4 EL RIJST- OF AGAVESIROOP
40 GRAM MAÏZENA (of 3 biologische eieren)
3 EL KOUD (GEFILTERD) WATER
200 GRAM QUINOA VLOKKEN
300 GRAM KIKKERERWTENMEEL 
1 BOSJE BOSUI, IN RINGETJES

THAISE ZOETEAARDAPPELBURGERS

Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van ongeveer dezelfde grootte. Kook ze vervolgens 12 minuten in kokend water met wat zout; ze mogen iets zachter worden dan beetgaar. Laat de zoete aardappel hierna goed uitlekken voordat je hem gaat gebruiken.

Pureer de kikkererwten even kort met het mes in je keukenmachine totdat ze grof gemalen zijn. Het is lekker als er nog wat halve kikkererwten in zitten!

Draai koriander, Thais basilicum, knoflook, gemberwortel, sesamolie, tamari, Himalayazout, versgemalen peper, rode peper, limoensap, limoenrasp en agave- of rijstsiroop samen tot een dunne pasta in je blender of keukenmachine. Die deze vervolgens samen met de zoete aardappel en de kikkererwtenpuree in een grote pan of mengkom. Nu is het een kwestie van alles goed mengen, met de hand of een pureestamper. Let op dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Doe nu de maïzena samen met het koude water in een kommetje en roer dit even goed door. Laat het vervolgens een minuutje staan. Voeg ondertussen de quinoa vlokken, kikkererwtenmeel en bosui aan het zoete-aardappelmengsel toe en uiteindelijk het maïzena mengsel. Kneed alles nog een keer goed door elkaar en je bent klaar om de burgers te gaan maken.

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Maak bolletjes van ongeveer 3 à 4 cm doorsnee van de zoete-aardappelmix. Rol deze even goed tussen je handen zodat mooi compacte bolletjes krijgt die tijdens het bakken niet uit elkaar vallen. Leg ze vervolgens op een bakpapier beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat tot je kleine burgertjes krijgt.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan totdat de olie goed heet is. Leg een deel van de burgertjes in de pan maar zorg ervoor dat er nog wat ruimte tussen de burgertjes ver is. Als de onderkanten na ongeveer 3 minuten goudbruin zijn, draai je ze voorzichtig om, dit gaat gemakkelijk met een tang. Als de andere kant ook mooi goudbruin is, leg je de burgertjes terug op de bakplaat. Ga zo verder totdat je ze allemaal gebakken hebt. Gaar de burgertjes nog even 3 minuten na in je voorverwarmde oven.

Serveer de burgers met een salade.
Een hoop inspiratie in het boek zelf! 😉

Vitastic

Keep The Sparkle Alive

Note:

Dit recept komt uit ‘SLA, een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten’.
Te koop bij Bol.com:
http://www.bol.com/nl/p/sla/9200000040653510/

SLA Burgers

SLA Burgers

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA Kookboek

SLA Kookboek

2833 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma | Foto: Hans van Eijsden

Deel 2 -Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten!

Deel 2 -Tips om samen met je kinderen lekker & gezonder te eten! Het is een probleem voor vele ouders...

Paleo Courgette Spaghetti met Pesto

Lunchrecept: Paleo Courgette-‘Spaghetti’ met eigengemaakte pesto

Een vrije middag is voor mij een ideaal moment om even wat langer in de keuken te staan. Lekker muziekje op...

Vitastic | Gegrilde witlof met peer | 2 personen | Lunch | Diner

Recept: gegrilde witlof met peer

Recept: gegrilde witlof met peer Aangezien ik laatst de vraag kreeg voor recept met witlof – de meesten k...

Vitastic | Hoe een bietenburger een 'bagel met zalm werd' | Blog | Recept | Power snack | Lunch | Diner

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD…

HOE EEN BIETENBURGER EEN ‘BAGEL MET ZALM’ WERD… Op Cooking Friday  kook ik vaak een recept van mij v...

Vitastic | Linda Moser | Vitaliteit | Voeding | Sport | Ontspanning | Blog | Recepten | Voedingsadvies | Vitaliteitprogramma |

Vitastic – Mijn verhaal

Hi lezers, Welkom op de website Vitastic! Als ervaringsdeskundige wil ik jou graag inspireren en motiveren ...